branding
Baldur’s Gate: Dark Alliance po 20 letech vychází na PC

Baldur’s Gate: Dark Alliance po 20 letech vychází na PC

Verzi pro Windows mělo už před lety vytvořit studio CD Projekt. Došlo na ni ale až nyní

Zdroj: Interplay
20. 12. 2021

Akční RPG/Hack and slash Baldur’s Gate: Dark Alliance z roku 2001 vychází vůbec poprvé na PC, respektive na Windows, Linux i Mac. Společnosti Interplay a Wizards of the Coast vydaly hru na Steamu, GOGu i Epic Games Storu. Trojice hrdinů na Steamu navíc podporuje funkci Remote Play i na gaučovou kooperaci. Titul se prodává za 30 eur na Steamu, respektive 630 korun na Epicu.

Stojí za připomenutí, že Baldur’s Gate: Dark Alliance debutovala v roce 2001 na PS2. Další rok pak dorazila hra také na Xbox a GameCube. V roce 2004 došlo na konverzi pro Game Boy Advance. Už letos v květnu pak vylepšené verze přistály na nových i starších konzolích včetně Switche. Na těch nejvýkonnějších podporuje až rozlišení 4K. Žádné další updaty ale nečekejte, jedná se spíš o port než remaster. Autoři slibují ještě mobilní verzi.

Původní hru vyvinul dnes už neexistující tým Snowblind Studios, který později vytvořil titul The Lord of the Rings: War in the North. V roce 2009 je koupila společnost Warner Bros. Home Entertainment a později spojila se studiem Monolith Productions. Docela vtipné je, že už před lety vydavatel věřil, že by hra mohla uspět také na PC a portem pověřil… polské studio CD Projekt. Brzy byl ale projekt společností Interplay zase zrušen.

Pro PC hráče jde možná o poněkud bizarní příspěvek do série Baldur’s Gate, ale sluší se připomenout, že hra sbírala poměrně vysoké známky a může jít o zajímavý způsob, jak si tuhle kapitolu historie připomenout.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru