branding
Minecraft, Mojang, Minecraft příští rok přijde o veškerou podporu VR

Minecraft příští rok přijde o veškerou podporu VR

Vyhlížení verze pro PS VR2 vzalo za své, nyní došlo i na PC. Řešením mohou být mody

Zdroj: Microsoft
24. 10. 2024
Název: Minecraft Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , , , , , , , , Žánr: , Datum vydání: 18. 11. 2018

Před měsícem vývojáři informovali o konci podpory headsetu PlayStation VR, jež bude ukončena v březnu 2025. Hru tak již nebude možné hrát ve virtuální realitě, nadále však bude dostávat aktualizace, tudíž ji i poté půjde hrát v „placaté verzi“. Tehdy se nicméně ještě ve vzduchu vznášela možnost potenciální verze pro PlayStation VR2, jelikož tou dobou ještě plně nevyšla nativní verze hry pro PlayStation 5. Ta je již venku, ale namísto toho se dozvídáme, že Minecraft v březnu přijde i o podporu VR na PC.

Informace pochází z changelogu k verzi 1.21.40 Minecraft Bedrock, kde byla ovšem trochu utopena v záplavě ostatních změn, úprav, oprav či vylepšení. Zde je sekce vyhrazená přímo VR a MR (smíšené realitě), kde opět stojí, že nebudou nadále podporovány a k březnu 2025 vyjde poslední aktualizace. Minecraft konkrétně podporoval headsety Oculus Rift, Quest Link a Windows MR, jak vyjmenovává magazín UploadVR. Stejně jako v případě PlayStationu budou i poté následovat další aktualizace hry jako takové, ovšem už bez hraní s VR či MR.

Komu by se však po Minecraftu ve VR stýskalo, na PC stále bude možnost, jak si jej tímto způsobem zahrát. Originální Java Edition je možné hrát díky modu Vivecraft, který je kompatibilní s celou řadou zařízení a emulátorů, dalším řešením je využívání samostatného „portu“ QuestCraft.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru