branding
PS5 konečně nabízí přizpůsobitelné rozhraní a pozadí

PS5 konečně nabízí přizpůsobitelné rozhraní a pozadí

Vyhlížená aktualizace dorazila. Widgety lze libovolně přeuspořádat i nebo zcela vypnout

Zdroj: PlayStation / Vortex
24. 10. 2024

Trvalo to delší dobu, než asi mnozí předpokládali a doufali, ale konečně už nejde o možnost dostupnou jen vybraným uživatelům v rámci testování. Nejnovější aktualizace firmwaru konzole PlayStation 5 přišla s přepracovaným uživatelským rozhraním s možností úprav jednotlivých widgetů, stejně tak s volbou nejrůznějších pozadí. První hráči si mohli tyto funkce tzv. „welcome hubu“ vyzkoušet už v březnu, jak tehdy hlásili někteří hráči v USA, nyní se do toho můžete směle pustit i na své konzoli, v českém rozhraní na vás přesněji řečeno čeká „uvítací středisko“. K tomuto updatu vyšlo i video a oficiální stránka funkcí PlayStationu 5 byla aktualizována o sekci věnující se právě hubu, na české mutaci webu ovšem zatím zmínku ještě nenajdeme.

Předpřipravené rozhraní uvítacího střediska je možné přizpůsobit dle svých potřeb díky přesouvání jednotlivých widgetů, případně je možné je vybrat v celkovém seznamu a jednoduše skrýt. Pokud se nechcete pouštět do tvorby vlastního rozvržení, je k dispozici přednastavení pro hraní sólo, které upozadí například aktivitu přátel a jejich online status, a naopak přednastavení na styl sociálních sítích.

Jak je vidno na přiložených screenshotech, k dispozici je zde galerie, stav uložiště konzole nebo nabití ovladače, prvky přístupnosti, zprávy, PlayStation Store a seznam přání či trofeje. To vše lze dle libosti přeskládat a povypínat. Další důležitou novinkou je možnost výběru pozadí, přičemž jsou v nabídce motivy přímo od PlayStationu, některé z nich animované, a tematické z her – zde mám zatím k dispozici jen Astro Bota, ale mohlo by to znamenat možný návrat dynamických pozadí z PS4. Případně lze zvolit některý obrázek z galerie médií.

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru