branding
Black Myth: Wukong, Game Science, Black Myth: Wukong má konečně rating pro Xbox

Black Myth: Wukong má konečně rating pro Xbox

Byl přidělen v tichosti, oznámení či vydání se už ale blíží. Game Science nicméně stále mlčí

Zdroj: Game Science
20. 10. 2024
Název: Black Myth: Wukong Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr:
Datum vydání:
20. 8. 2024
2024 (Xbox Series S | X)

Situace kolem absentující verze hry Black Myth: Wukong pro konzoli Xbox Series zůstává i nadále nevyjasněná. Ačkoliv vývojáři ještě před vydáním mluvili o technických problémech, které jim měly zabránit vydat hru na všechny platformy souběžně, později se začaly objevovat zákulisní informace, že se lidé z Game Science přeci jen dohodli se Sony na blíže neokomentované formě exkluzivity. Byl to také Microsoft, který ve světle těchto zpráv informoval, že vydání hry neblokuje a vyvrátil také, že by za odloženým vydáním stály limity Xboxu Series S. Oficiální stanovisko vývojářů nicméně stále není k dispozici, a tak si fanoušci „pomohli sami“ zjištěním, že Black Myth: Wukong pro Xbox Series v tichosti obdržel věkový rating od komise ESRB (přes Insider Gaming), což by mohlo značit potvrzení data vydání nebo rovnou samotné uvedení.

Změny na kartě hry v databázi ESRB si všimla komunita a informace velmi rychle rozšířila po diskuzních fórech i herních webech. Faktem ovšem je, že kromě doplnění tagu Xbox Series nic dalšího nenaznačuje, jak budou vývojáři z Game Science postupovat v nadcházejících dnech či týdnech. Samozřejmě se nabízí hned několik možných scénářů, například oznámení či dokonce vydání hry během The Game Awards, stejně tak ale mohou vývojáři s odkazem na úspěch a popularitu hry učinit takové oznámení zcela autonomně a i tak by na sebe strhli dostatek pozornosti. Nemá proto smysl příliš předjímat, kdy se tak stane, ale spíše vnímat rating jako další krůček na cestě k vydání i na třetí zbývající platformě.

Pokud by ale vývojáři chtěli stihnout uvedení ještě do konce roku, patrně by tím vzaly za své spekulace o časové exkluzivitě pro PlayStation. Bylo by přinejmenším neobvyklé, kdyby exkluzivita trvala jen 2-4 měsíce namísto obvyklých 6 či dokonce 12, ale samozřejmě ani takto netradiční dohodu nelze stoprocentně vyloučit. Vše se tím ale zase jako bumerang vrací k vývojářům z Game Science, kteří skoro až zbytečně nechávají situaci bez odpovědi a umožňují tak veřejnosti spekulovat. Ať už se ale nakonec za oponou odehrávalo cokoliv, vše by mohlo už v dohledné době skončit. Po vydání na Xboxu bude nicméně zajímavé sledovat, jak výrazně se pohne počítadlo prodaných kusů, které podle posledních zpráv překonalo hranici 20 milionů a drží si status jedné z nejrychleji prodávaných her v historii.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru