branding
Vrtulníková akce Cleared Hot navazuje na sérii Strike

Vrtulníková akce Cleared Hot navazuje na sérii Strike

Populární značka od EA sice odpočívá, ale mohla by dostat důstojného duchovního nástupce

Zdroj: Cfinger Games
20. 10. 2024

Akční vrtulníková série Strike od EA vycházela v letech 1992 až 1997 a i když největší slávě se těšily první díly (Desert Strike, Jungle Strike, Urban Strike), dodnes je pro mě těžké pochopit, že jsme se už po Soviet Strike a Nuclear Strike nedočkali žádného dalšího pokračování. Zamýšlená navazující hra Future Strike nikdy nevyšla, stal se z ní jiný titul Future Cop: LAPD, a Strike je tak jednou z mnoha úspěšných značek, které EA nechávají odpočívat.

Občas se ale celkem pochopitelně objeví nějaký duchovní nástupce nebo minimálně pokus o něj. Jedním z nich byla třeba letos vydaná hra Megacopter: Blades of the Goddess, která se současně odvolává na inspiraci televizními seriály Airwolf a Knight Rider z osmdesátých let. A teď tu máme další podobný kousek.

Cleared Hot je retro vrtulníková akce, která láká na zábavnou fyziku a lehké taktické prvky. Budeme tu střílet, vyhýbat se nepřátelským útokům, mást naváděné střely a sbírat věci za pomoci speciálního magnetického lana. Projektu od studia Cfinger Games se nedávno ujala společnost MicroProse v roli vydavatele. Díky tomu by měl být výsledný titul ještě lepší, nabídne víc lokalizací a celkově lepší servis.

V akci máme být kreativní a využívat prostředí v náš prospěch. Čekají nás noční mise a využívat budeme i speciální druhy vidění. Naším úkolem bude také transportovat a chránit vlastní jednotku, kterou může hráč využívat při plnění misí. Budeme si kupovat a vylepšovat vrtulníky, upravovat svou výzbroj a vypravíme se hned do trojice oblastní – pouštní, polární a džungle. Vedle klasických helikoptér budeme ovládat také drobné drony. Cleared Hot láká na plnohodnotnou kampaň pro jednoho hráče a hodně explozivní zážitek.

Vřele vám doporučuju podívat se na nejnovější trailer, díky němuž budete mít hned jasněji, co můžete čekat. Víc podrobností o hře pak najdete na oficiálním webu Cleared Hot nebo na Steamu.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru