Silent Hill 2 (remake), Konami, Konami oslavuje prodeje Silent Hillu 2

Konami oslavuje prodeje Silent Hillu 2

Fanoušci mezitím experimentují s městečkem bez mlhy, modely nebo statickými kamerami

Zdroj: Konami
18. 10. 2024
Název: Silent Hill 2 (remake) Vývojář: Vydavatel: Platformy: , Žánr: , Datum vydání: 8. 10. 2024

Společnost Konami se pochlubila, že remake Silent Hillu 2 od polského Bloober Teamu už má na kontě přes milion prodaných kopií. Na tuto metu podle vydavatele dosáhl titul za méně než týden, což z něj dělá nejrychleji prodávaný díl v celé sérii. A i když neznáme přesná čísla starších her od Blooberu, mohlo by jít současně o největší úspěch tohoto studia. Stojí za zmínku, že Capcom se shodou okolností ve stejnou dobu pochlubil, že remake Resident Evilu 4 už překonal hranici 8 milionů prodaných kopií. Sluší se dodat, že vyšel loni v březnu. Uvidíme, jak na tom bude SH2 třeba za rok.

Když už je řeč o Silent Hillu 2, mohlo by vás zaujmout i pár zajímavostí z posledních dní. Uživatel s přezdívkou Enveloping Sounds třeba na YouTube zveřejnil video, které demonstruje, jak by mohla modernizovaná verze vypadat, kdyby používala klasické statické kamery typické pro nejstarší survival horory. Byť zrovna původní Silent Hill 2 už nebyl tak archaický. Nebylo by asi překvapením, kdyby se nápad někdo pokusil s pomocí modifikace převést do praxe.

Jiná modifikace už je ale na světě. Pokud se vám stýská po původní podobě Jamese Sunderlanda, tak jak vypadal v roce 2001 v originálu, můžete vyměnit model titulního hrdiny díky výtvoru, pod nímž je podepsaný uživatel s přezdívkou NorskPL.

Zdroj: NorskPL

Díky modům Silent Hill 2 HD Collection a Sunny Hills se zase můžete zbavit všudypřítomné mlhy nebo z temného městečka udělat prosluněné a zdánlivě idylické letovisko. Možná takové, jakým by normálně Silent Hill byl. Ani jedno sice k atmosféře nepřispěje, ale při opakovaném průchodu vám to může pomoci odhalit třeba nějaké zajímavosti nebo skryté detaily.

Zdroj: FrancisLouis

A když už jsme zmínili to střídání modelů hlavního hrdiny a remake Resident Evilu 4, zkusit můžete i výmluvně nazvanou modifikaci Play as RE4R-Leon. Vytvořil ji uživatel z přezdívkou SpiritHun a z protagonisty udělá Leon Kennedyho ze série Resident Evil od Capcomu. Tak trochu… Další modifikace najdete na webu Nexus Mods. Mezi ty populární patří nejrůznější optimalizace nebo úpravy obličejů a oblečení jednotlivých postav.

Zdroj: SpiritHun

V naší recenzi dostal Silent Hill 2 hodnocení 9/10. Na Metacriticu má remake od novinářů hodnocení 86 procent a od hráčů 9,3 bodů. Na Steamu hru chválí úctyhodných 95 procent všech zákazníků v bezmála 13 tisíc recenzí.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru