XDefiant, Ubisoft, XDefiant po čtvrté sezóně neskončí, tvrdí producent

XDefiant po čtvrté sezóně neskončí, tvrdí producent

Mike Rubin reaguje na zvěsti o stavu střílečky od Ubisoftu. Přiznává ale pokles hráčů

Zdroj: Ubisoft
16. 10. 2024
Název: XDefiant Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , , Žánr: Datum vydání: 21. 5. 2024
XDefiant

Už poněkolikáté reaguje producent střílečky XDefiant na spekulace ohledně neutěšeného stavu kolem hry a možného ukončení podpory ze strany Ubisoftu ve smyslu dalšího obsahu a nakonec i samotného provozu. Mike Rubin už v polovině září vyvrátil informace magazínu Insider Gaming, že by hra pomalu umírala a dodal pouze, že ačkoliv se titulu daří dobře, přirozeně by ho všichni vývojáři chtěli mít ještě lepší. Pak ovšem přišlo stanovisko Ubisoftu, podle kterého se hře naopak příliš nedaří, resp. nesplňuje očekávání stran finančních výsledků a společnost přislíbila více informací zveřejnit v průběhu října. Ještě než se tak stane se ale ke stavu XDefiantu na Twitteru opět vyjádřil Mike Rubin a ujistil hráče, že momentálně neexistují žádné plány, podle kterých by měl být provoz hry ukončen.

Rubin ve svém příspěvku uvedl, že se minulý týden zúčastnil jednání, na kterém se řešily plány pro druhý rok fungování XDefiantu. Vývojáři jsou podle jeho slov zaměřeni na vylepšení technických aspektů, kam spadá i neuspokojivý netkód, a chtěli by samozřejmě přidat ve třetí a čtvrté sezóně nové prvky. Patrně i v návaznosti na oficiální vyjádření Ubisoftu ale Rubin doplnil, že hra nemá příliš velký marketing a i z toho důvodu – ano – počet aktivních hráčů klesl. Vše se ale údajně děje zcela záměrně a na hru nemíří pomyslné reflektory právě proto, aby měli vývojáři dostatek prostoru na vylepšení hry a marketing běžel až ve chvíli, kdy je vše odladěno a plně funkční.

Rubin ostatně potvrdil, že až se tak stane, plánují utrácet za marketing mnohem více, aby přilákali nové hráče a pokusili se získat zpět i ty, kteří XDefiant hráli, ale v uplynulé době už dali přednost jiným hrám a prozatím se ke střílečce od Ubisoftu nevrátili. Na závěr opět připomínáme, že ještě před vydáním se o XDefiantu mluvilo jako o zcela jasném konkurentovi Call of Duty, který je navíc k dispozici ve formě free to play, a právě z tohoto pohledu se už brzy mohou věci změnit. Ačkoliv Call of Duty: Black Ops 6 je prémiovým titulem, půjde rovněž o první díl série, který bude k dispozici ode dne svého vydání v Game Passu, což sice ani vzdáleně není konkurence pro model free to play, ale vstupní požadavky ve smyslu nutného zaplacení plné ceny padají a ke hře se tak potenciálně dostane i mnoho hráčů, kteří by jinak o hraní neuvažovali.

# akční # fps # multiplayer # tom clancy

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru