Kingdom Come: Deliverance II, Deep Silver, Plaion, Pokochejte se mapou Kutné Hory z Kingdom Come: Deliverance II

Pokochejte se mapou Kutné Hory z Kingdom Come II

Rataje mohou jen závidět. Vývojáři si opět dali záležet a obdarovali ji skvostnými detaily

Zdroj: Warhorse Studios
11. 10. 2024
Název: Kingdom Come: Deliverance II Vývojář: Vydavatel: , Platformy: , , Žánr: Datum vydání: 11. 2. 2025
Kingdom Come: Deliverance II

Digitální Kutnou Horu jsme si v Kingdom Come: Deliverance II už měli možnost částečně projít v rámci preview, stejně tak jsme z dosud publikovaných videí viděli některé části mapy, ale zatím ne v celé její kráse. To se změnilo s nejnovějším číslem časopisu PC Gamer, který se hře věnoval a navíc otiskl právě mapu Kutné Hory, kterou majitelé sběratelských edic obdrží v plátěné podobě. Tobias Stolz-Zwilling, PR manažer studia Warhorse, nicméně neváhal a na šířící se obrázek nejenže zareagoval zveřejněním mapy v plné kvalitě, ale rovnou ji porovnal s největší lokací z prvního dílu, což byly Rataje. A zde se názorně ukazuje, že v porovnání s Kutnou Horou skutečně byly Rataje v podstatě jen jakousi táhlou ulicí, která byla nazývána městem.

Kutná Hora je sama o sobě jen jednou z rozsáhlých lokací, přičemž ji a její okolí doplňuje rovněž další velká mapa v podobě Trosecka, jak už víme z dřívějška. Už na první pohled je zřejmé, že si vývojáři a výtvarníci dali na mapě opět mimořádně záležet, jelikož je plná detailů, motivů a výjevů ze středověké ikonografie. Ve středu mapy je samozřejmě samotné vyobrazení města, které dole obepíná řeka Vrchlice, přičemž vlevo lze vidět přímo i rozestavený chrám sv. Barbory. V okolí pak nechybí pole společně se znázorněním práce na nich a dalších povinností.

Dolní část mapy pak zdobí výjev z dolů a zpracovávání stříbra, které byly v té době pro město naprosto zásadní, přičemž je zde vyobrazena i sama svatá Barbora, jež je mimo jiné patronkou horníků. Levou a pravou stranu zdobí opěrný systém chrámu, který je vlevo teprve ve fázi budování, zatímco vpravo už jej zdobí kamenické a sochařské práce s liliemi, kraby a fiálami nebo figurami. Celkově se výtvarným zpracováním podoba mapy příliš nevzdaluje od pojetí jedničky, jen je opět o něco honosnější, k čemuž ostatně vybízejí samotné motivy. Mapa každopádně nabízí i celou řadu dalších zajímavých výjevů a pohledných ilustrací, proto samozřejmě vřele doporučuji ji na vlastní pěst prozkoumat kousek po kousku.

Zdroj: Warhorse Studios

Kingdom Come: Deliverance II vyjde 11. února 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series, a to s oficiálním českým dabingem, u kterého však stále čekáme na více informací. Nicméně více informací o hře samotné, včetně naší vlastní návštěvy herní Kutné Hory i Trosecka, naleznete jako vždy v našem archivu.

# česká # dabing # historie # rpg # středověk

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru