Two Falls (Nishu Takuatshina), Indie Asylum, Unreliable Narrators, Two Falls připomíná Firewatch z Kanady 17. století

Two Falls připomíná Firewatch z Kanady 17. století

Do divočiny se vypravíme s dvojicí nesourodých postav, které budou vnímat svět odlišně

Zdroj: Unreliable Narrators
11. 10. 2024
Název: Two Falls (Nishu Takuatshina) Vývojář: Vydavatel: , Platformy: , , Žánr:
Datum vydání:
8. 11. 2024
Q1 2025 (PlayStation 5, Xbox Series S | X)
Two Falls (Nishu Takuatshina)

Už 8. listopadu na trh vstoupí nová potenciálně zajímavá hra, která mi tento týden padla do oka. Jmenuje se Two Falls a je to titul od studia Unreliable Narrators. Má se jednat o interaktivní drama pro PC, které si můžete sami zkusit díky nové demoverzi na Steamu.

Naše volby mají ovlivnit osudy obou protagonistů a budeme s nimi čelit nebezpečím zdejší divočiny.

Samotní autoři novinku popisují jako first person příběhovou explorativní hru pro jednoho hráče. Vydáme se do kanadské divočiny v 17. století, kde se protkají osudy Jeanne, dcery francouzského krále, a Maikana, mladého domorodého lovce, který se snaží přijít na to, co se děje se zemí jeho předků. Když se podíváte na čerstvý trailer, zřejmě vás nepřekvapí, že samotní autoři se hrdě hlásí k inspiraci tituly Firewatch a What Remains of Edith Finch.

Naše volby mají ovlivnit osudy obou protagonistů a budeme s nimi čelit nebezpečím zdejší divočiny. Jeanne se plaví do francouzských kolonií v naději na lepší život, ale její loď najede na mělčinu. Přežije jen ona a její pes Capitaine. Jejím cílem je Quebec. Jejím společníkem se stane místní mladý lovec Maikan, který nezná, jaký byl život před příchodem bílých tváří. Narazí ale na fenomén, které ohrožuje budoucnost jeho lidí, a tak se vydá na cestu v naději, že tuto záhadu vyřeší.

Každý z hrdinů má nabídnou vlastní jedinečnou perspektivu, což má ovlivnit i odlišné výtvarné a hudební pojetí. Stejné události budeme zkoumat z obou pohledů a přesvědčíme se prý, že mohou mít různé výklady. Narazíme na nějaké detektivní pasáže i průzkum, ale vše má sloužit hlavně vyprávění. Příběh má být sice lineární, ale naše volby mají ovlivnit samotné postavy a jejich vývoj.

Titul pohání Unreal Engine 5 a slibuje krásná prostředí. Na hře se podílejí původní obyvatelé dnešní Kanady. V tuto chvíli Two Falls míří jen na Windows, ale později by se měl titul objevit také na PlayStationu 5 a Xboxu Series. Na konzole dorazí snad v prvním čtvrtletí příštího roku. Další podrobnosti o projektu najdete třeba na oficiálním webu.

# adventura # historie # kanada

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru