branding
Gobliins 6, Podívejte se na první trailer z nových Gobliiins

Podívejte se na první trailer z nových Gobliiins

Gobliins 6 mají navázat na druhý díl z roku 1992. S propagací si autor opět hlavu neláme

Zdroj: Pierre Gilhodes
8. 10. 2024
Název: Gobliins 6 Vývojář: Platformy: Žánr:

Když Pierre Gilhodes nenápadně a zcela bez fanfár oznámil pokračování své slavné adventurní série pod názvem Gobliiins 5, bylo to pro nás velkým překvapením. Především proto, že hra neměla v podstatě žádnou propagaci a publicitu. Byla víceméně „neviditelná“. Podobně nenápadně se nyní dozvídáme o Gobliiins 6, respektive možná bychom měli napsat Gobliins6 či GOBLiiNS6, jak autor jinde novinku nazývá. Tedy ano, v názvu o jedno písmeno I méně.

Na druhé straně, náznaky dalšího pokračování autor pouštěl mezi své fanoušky už před časem. Nový díl míří na PC a mělo by jít o pokračování Gobliins 2: The Prince Buffoon. Vrátí se dva hrdinové Fingus a Winkle. K tomu také zřejmě odkazují pouhá dvě I v názvu. Titulu by měla opět pomoci na svět crowdfundingová kampaň jako posledně.

K dispozici máme první trailer, ale bohužel jen ve francouzštině. Podívat se můžete rovněž na malý úryvek z práce na jedné scéně. Naneštěstí marketing znovu nepatří mezi nejsilnější stránky autora, takže jsem trochu na rozpacích z toho, aby to nedopadlo jako posledně a vydání hry nezapadlo. Pierre Gilhodes totiž přistupuje k PR a komunikaci zjevně dost punkově. Na oficiální web, stránku na Steamu nebo press kit byste se ptali marně.

Adventurní série Gobliiins debutovala už v roce 1991. Stálo za ní francouzské studio Coktel Vision. Pierre Gilhodes je podepsaný pod původními hrami a i podobně svéráznou adventurou Woodruff and the Schnibble of Azimuth. Hra Gobliiins 5: The Morgloton Invasion vyšla v roce 2023 po kampaních na Ulule a Kickstarteru. Vznikla v enginu Adventure Game Studio a je k dostání na itch.io za 11 dolarů a na Steamu za necelých 11 eur.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru