Star Wars Outlaws, Ubisoft, Nový update Star Wars Outlaws vylepšuje stealth

Nový update Star Wars Outlaws vylepšuje stealth

Vývojáři se zaměřili i na chování speederů a vylepšují stabilitu i výkon na všech platformách

Zdroj: Ubisoft
4. 10. 2024
Název: Star Wars Outlaws Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr: Datum vydání: 30. 8. 2024

Hra Star Wars Outlaws obdržela na všech platformách nový update, který ji oficiálně posouvá na verzi 1.2. Vývojáři ze studia Massive Entertainment reagovali na kritiku pasáží, v nichž musí hlavní hrdinka uplatnit tichý postup, a vylepšují jejich zážitek. Zaměřili se ale také na stabilitu hry, výkon a přirozeně opravují myriádu chyb, s nimiž titul na konci srpna vyšel. Jde o další důležitý krok ve snaze zlákat ke koupi s blížícími se Vánocemi další hráče, aby se oficiálně komunikované vlažné prodeje mohly dostat do pozitivnější úrovně. Na jakékoliv výsledky je ale v tuto chvíli patrně ještě brzy.

„Děkujeme vám všem za vaše komentáře a návrhy. Vaše zpětná vazba je nedocenitelná a my jí pečlivě nasloucháme, abychom pro vás vytvořili ten nejlepší možný zážitek,“ děkuji vývojáři na úvod článku, který byl v průběhu noci na pátek zveřejněn na oficiálních stránkách hry. Dále vývojáři uvádí velikost updatu na jednotlivých platformách – pohybuje se v rozpětí 3,8-5,6 GB – a pouští se do podrobnějšího rozepisování změn, úprav a vylepšení. Jak už je uvedeno výše, lidé z Massive Entertainment výrazně sáhli do fungování stealthu, upravili detekci hlavní hrdinky ze strany umělé inteligence, zabývali se také množstvím NPC, které se v těchto pasážích nachází, řešili jejich rozmístění, trasy, po kterých chodí a zvýraznili některé prvky v prostředí, které mají naznačit, kudy se v rámci tichého poustupu vydat dál.

Co se týče stability a výkonu, vývojáři se zaměřili na optimalizaci míst, kde docházelo k propadům frekvence snímků, zejména při hraní na grafických kartách od Intelu. Pro kontrolu v menu PC verze pak přidali také indikátor dopadu technologie RTXDI na využití VRAM grafické karty a celkově se postarali o lepší fungování nejen zmíněného RTXDI, ale také funkcí Frame Generation nebo Ray Reconstruction. V rámci snahy o vylepšení grafiky se snažili odstranit nejrůznější poblikávání textur, renderování textur v nižším rozlišení na místech, kde by bylo třeba načíst kvalitnější textury a opravili také fungování světla v některých specifických případech.

Ve smyslu hratelnosti pak nový update řeší animaci hlavní hrdinky, přidali tlačítko pro rychlé hození granátu, snížili šanci odhalení hlavní hrdinky ve chvíli, kdy je v krytu, zvýšili citlivost odstřelovací pušky, už by se nemělo stávat, že zůstanete s Kay zaseknutí v některých objektech takřka mimo herní území a spoustu dalších věcí. Vývojáři navíc zasáhli i do oblastí uživatelského rozhraní, audia, cutscén a přirozeně se zabývali i některými problémy s questy. Zda to bude stačit, je nyní zejména na hráčích, férově musíme totiž v tomto případě dodat, že vzhledem ke značně hektickému období jsme zatím neměli prostor vyzkoušet update osobně.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru