Until Dawn, Sony Interactive Entertainment, Until Dawn 2 je údajně ve vývoji

Until Dawn 2 je údajně ve vývoji

Pokračování nejprve naznačil nový konec remaku. Insider k „potvrzení“ přidává i studio

Zdroj: Sony
4. 10. 2024
Název: Until Dawn Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr: ,
Datum vydání:
25. 8. 2015
4. 10. 2024 (PC, PlayStation 5)

Ještě před vydáním vylepšeného Until Dawn, původně exkluzivního titulu pro PlayStation 4 z roku 2015 od Supermassive Games, se na internet dostaly záběry ze hry, které však samy o sobě už mnoho neprozradí. Na úplném konci aktuálního remaku po závěrečných titulcích se nicméně nacházejí dvě zbrusu nové potitulkové scény, které by potenciálně mohly dle některých hráčů naznačovat vznik pokračování. První navíc přidává původní hře další alternativní konec, i pokud jste tedy Until Dawn již hráli, berte na vědomí možný spoiler.

Co se týče pokračování Until Dawn, to oznámeno nebylo, ačkoli se mluvilo o tom, že zřejmě v Supermassive Games vznikalo, dokud studio spolupracovalo se Sony. Mohlo by na něm tedy už pracovat nynější studio Ballistic Moon, které stojí za remakem a založili jej bývalí vývojáři ze Supermassive? Tuto domněnku komplikuje fakt, že studio nedávno postihlo velké propouštění, nezdá se to tedy příliš pravděpodobné. Namísto toho se začalo mluvit o studiu Firesprite, v němž má už nějakou dobu vznikat hororová hra. Po rozšíření potitulkových scén se k možnému pokračování vyjádřil i Nick Baker alias Shpeshal Nick, podle něhož je Until Dawn 2 skutečně ve vývoji a právě ve studiu Firesprite. Jisté však je, že Until Dawn míří na filmová plátna, přičemž natáčení odstartovalo v srpnu. Existence druhé hry je oproti tomu jen spekulací, případně přáním fanoušků. Co přesně tedy nyní spekulace rozvířilo?

První scéna se vrací k Joshovi, který mohl v původní verzi na základě postupu buď zemřít, nebo být ušetřen a odtažen wendigem, ve které se nakonec také promění, přičemž na rozdíl od ostatních postav nemůže dožít rána a záchrany. Nová scéna ovšem za doprovodného komentáře Dr. Hilla ukazuje, že Josh ve skutečnosti setkání s wendigem přežil a zůstal člověkem, ač zlomeným, načež by se mohl i dostal z dolů a najít vykoupení, jak Hill doufal.

Druhá scéna poskočí v čase o několik let a zcela mimo osudnou chatu do Los Angeles, kde žije přeživší Sam. Vidíme její noční stolek s mobilním telefonem v obklopení léky, které jí očividně pomáhají zvládat utrpěné PTSD, a knihou Creature Myths of the Great Plains poblíž. Sam v šest ráno zvoní budík, který vypíná, poté přece jen vstává, aby si však povšimla rány na předloktí a tekoucí krve, již není schopna zastavit. Nakonec se ozve tajemný děsivý hlas, který volá její jméno. Co znamená přidání této scény? Jde skutečně o předzvěst pokračování? To se snad časem dozvíme.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru