Valorant, Riot Games, Do uzavřené bety Valorantu se dostanete přes Twitch

Valorant přechází na Unreal Engine 5

Předchozí verze enginu už prý nedostačuje. Změny se projeví až později

Zdroj: Riot Games
3. 10. 2024
Název: Valorant Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr:
Datum vydání:
2. 6. 2020
2. 8. 2024 (PlayStation 5, Xbox Series S | X)

Během prezentace Unreal Fest (přes VGC) vystoupila ředitelka týmu, který se v Riot Games stará o vývoj hry Valorant, aby promluvila o budoucích plánech. Týmová akce, která v mnoha ohledech konkuruje Counter-Striku, si nemůže stěžovat na nedostatek pozornosti či aktivních hráčů, přesto vývojáři podle Donlon naráží na limity a budou muset v dohledné době přistoupit k poměrně radikálnímu kroku ve spojitosti s technickým pozadím. Unreal Engine 4 bude podle Donlon nahrazen novějším Unreal Enginem 5, což by se mělo projevit na výkonu hry a budoucích možnostech stran herní náplně a dalších prvků.

Anna Donlon uvedla, že vývojáři v tuto chvíli využívají Unreal Engine 4 na maximum a nemají prostor pro další růst hry. Z toho důvodu chystají update, po jehož vydání bude Valorant pohánět nejnovější verze enginu od Epic Games, čímž vznikne prostor pro další vylepšení. Hráči by ale podle Donlon neměli očekávat, že se po vydání udpatu Valorant výrazným způsobem změní. Změna enginu či posun na novější verzi se tak zřejmě projeví jen nepatrně, a až později i v nových prvcích či změnách u těch stávajících. Vývojářům to ale dá možnost začít přemýšlet i nad dalším obsahem či herní náplní, o čemž Donlon rovněž informovala.

Byla, pravda, trochu tajemná a informace o změnách prezentovala s dávkou ironie, naznačila však, že vývojáři z Riotu by rádi rozšířili hru o další „herní zážitky“, na nichž v tuto chvíli pracují. Nemohla však říct víc, čímž opět spustila vlnu spekulací, jakým směrem se může Valorant vydat v budoucnu. Může jít samozřejmě o nové herní režimy v základní hře, vyloučeny ale nejsou ani spin-offy či plnohodnotný druhý díl, který by mohl zachovat tradiční hratelnost, ale zaměřit se právě na grafickou stránku a přidat i některé novinky. Tedy, jako už jednou zmíněný Counter-Strike se svojí zatím poslední verzí. Nakonec, Valorant už funguje od rou 2020, takže poptávky po vylepšeních mohou být na místě, z druhé strany ale titul vyšel teprve letos na konzolích a rozhodně se nedá říct, že by už jím byli hráči přesycení. Měsíčně ho totiž podle Anny Donlon hraje přes 35 milionů hráčů.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru