Palworld, Pocketpair, Autoři PUBG vytvoří mobilní verzi Palworldu

Autoři PUBG vytvoří mobilní verzi Palworldu

Krafton získal licenci od společnosti Pocketpair. Má jít o plnohodnotný a věrný port

Zdroj: Pocketpair
2. 10. 2024
Název: Palworld Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , , Žánr:

Ačkoliv musí vývojáři ze studia Pocketpair řešit spor s Nintendem kvůli svému hitu Palworld, nemělo by to alespoň prozatím bránit rozvoji značky. Jak jsme se totiž prostřednictvím krátké zprávy jihokorejské společnosti Krafton dozvěděli, začíná se pracovat na plnohodnotném mobilním portu, o jehož vývoj se postará tým z PUBG Studios. Děje se tak díky licenční dohodě mezi Pocketpair a zmiňovaným Kraftonem, nicméně v tuto chvíli nemáme žádné bližší informace.

O spolupráci obou společností informoval s odkazem na tiskovou zprávu magazín Gematsu, jde ale jen o strohé potvrzení výše uvedené skutečnosti. Mluví se o věrném zpracování hry a implementaci všech důležitých prvků do mobilní verze, není však zmíněna například forma monetizace či případná kompatibilita s ostatními verzemi hry.

Minimálně v prvním případě bude zajímavé mobilní Palworld sledovat, protože vývojáři už dříve odmítli, že by chtěli hru převést na model free to play či zapojit ve větší míře mikrotransakce. To by ovšem mohlo hru v mobilním segmentu ohrozit, takže se nabízí možnost, že na tuto verzi se předchozí vyjádření aplikovat nebudou. Ve finále by to ale také znamenalo, že mobilní Palworld bude stát sám o sobě, podobně jako je tomu například u Call of Duty a řady dalších her, které jsou odvozené od „velkých“ titulů na PC a konzolích.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru