Like a Dragon: Yakuza (seriál), Seriál Like a Dragon: Yakuza má nový trailer

Seriál Like a Dragon: Yakuza má nový trailer

U nás bude uveden s názvem Jako drak a s českými titulky. Soustředí se na podsvětí a rodinu

Zdroj: Prime Video
1. 10. 2024
Název: Like a Dragon: Yakuza (seriál) Datum vydání: 24. 10. 2024

Je to jen pár dní od akce RGG Summit 2024, během níž vývojáři představili novou hru Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, ale také zde došlo na pasáž věnující se seriálu, jehož premiéra se nezadržitelně blíží. Po červencovém teaser traileru a nedávné ukázce zde máme komplexnější trailer, který už nabízí hlubší ponoření do příběhu a nadcházejícího dění, stejně tak nás blíže seznamuje nás se zápletkou. Současně byl spuštěn profil seriálu přímo ve službě Prime Video, proto jej právě zde máme k dispozici i s českými titulky. Pro někoho však může být překvapivé, že se navzdory zažitému názvu herní předlohy Amazon rozhodl v Česku uvádět s distribučním názvem Jako drak: Yakuza, což se už nyní projevuje i na doprovodné grafice.

„Příběh se odehrává ve fiktivní čtvrti Kamuročó a postupně se odkrývá prolínáním dvou časových os z let 1995 a 2005,“ začíná oficiální česká anotace. „V roce 1995 touží čtyři přátelé uniknout ze života v sirotčinci plného přísných pravidel a noří se do kamuročského podsvětí ovládaného jakuzou. O deset let později je jejich přátelství v troskách a napětí mezi klanem Tódžó a aliancí Ómi vrcholí.“ Oněmi čtyřmi přáteli jsou Nišiki, Yumi, Miho a samozřejmě samotný protagonista Kirjú, kteří se pustí do plánování loupeže v místní pasáži, ta je ovšem pod kontrolou mocné rodiny Dodžima. V roce 2005 pak Kirjú opouští vězení a dozvídá se, jak složité to s jeho přáteli je. Podle tvůrců, mezi něž se řadí i sami vývojáři, seriál prozkoumá příběhové linky a zákoutí, na než ve hrách nedošlo, protože to nebylo z různých důvodů možné. Nebude to jen o bláznivé a bizarní akci (například karaoke), ačkoli mnozí fanoušci stále doufají, že tento aspekt bude také silně zastoupen, ale především o temném podsvětí jakuzy a motivu rodiny a vazeb.

Bude se další adaptaci hry od Amazonu dařit stejně dobře, jako tomu bylo v případě letošního Falloutu? To se dozvíme již brzy. Seriál Like a Dragon: Yakuza, nebo chcete-li Jako drak: Yakuza, bude mít na Prime Video premiéru 24. října s prvními třemi epizodami, zbylé tři dorazí o týden později 31. října. Zatím se zdá, že se v tomto případě Amazon uchýlil k menšímu počtu lokalizací než u jiných velkých seriálů a vlajkových lodí služby, my už však s jistotou víme, že té naší v podobě českých titulků se dočkáme.

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru