Assassin’s Creed Shadows (Red), Ubisoft, Vývojáři údajně tlačili na odklad Assassin’s Creed Shadows už dlouho

Vývojáři údajně tlačili na odklad AC Shadows už dlouho

Jasuke nikam nemizí, podle Hendersona nicméně vývojáři pracují na opravách nepřesností

Zdroj: Ubisoft
1. 10. 2024
Název: Assassin’s Creed Shadows (Red) Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , , , Žánr: Datum vydání: 14. 2. 2025

Kolem Ubisoftu je nadále živo, jelikož oznámením odkladu Assassin’s Creed Shadows minulý týden to kvůli situaci, v níž se společnost momentálně nachází, ani zdaleka neskončilo. Shadows mělo původně vyjít už v listopadu, ale nakonec se dočkáme až uprostřed nabitého února. Ubisoft to komentoval potřebou hru vyladit a poučením se z vydání Star Wars Outlaws, čemuž dával za pravdu i insider tvPH, o němž jsme psali včera. Podstatně fantastičtější a „skandálnější“ důvody nyní vyloučil i tradičně dobře informovaný Tom Henderson, který na svém webu Insider Gaming nabídl další doplňující informace a vyvrátil některé kolující fámy.

Hned zkraje Henderson udává, že pro samotné vývojáře nebylo rozhodnutí o odkladu ničím překvapivým, natož šokujícím. Naopak to očekávali, ba přímo vyžadovali, jelikož to hra jednoduše potřebovala. Do vydání Star Wars Outlaws ovšem tlačení samotných vývojářů na vedení nikam nevedlo, poté ale konečně nastal zlom, kdy si Ubisoft uvědomil, že se budou muset k odkladu skutečně uchýlit. Tvrzení, že je hru potřeba ještě ladit a že se společnost poučila z ne úplně vydařeného vydání Outlaws, u kterého nejprve vedoucí vývoje připustil zklamání z reakcí a recenzí, nově i přímo Yves Guillemot přiznal, že ani prodeje nejdou dle očekávání, jsou zkrátka pravdivá.

Kromě toho se zároveň týmy v Ubisoftu se už roky údajně snažily o návrat her na Steam, což se jim nyní konečně splnilo. Hra každopádně dle Hendersonových zdrojů momentálně skutečně není ve stavu, kdy by mohla bezproblémově vyjít, což souvisí s různými úpravami některých herních mechanismů a prvků, jejichž začlenění si vyžádá nějaký čas. Řada problémů navíc měla být zachycena již dříve během testování a v „interních recenzích“, opět zde ale došlo k problému mnohem většímu v tom smyslu, že vedení dlouhodobě ignoruje své vývojáře a jednotlivé vývojářské týmy, což pak ovlivňuje i nastavený – a posléze narušený – plán vývoje.

Jasuke Naoe neopustí

Henderson také vyvrátil některé šířící se spekulace týkající se Jasukeho, respektive jeho odebrání ze hry. Přece jen se jej ale mají týkat jisté změny, jelikož tým řeší celou řadu kulturních a historických nepřesností. Ty se nicméně týkají nejen Jasukeho, ale například i různých architektonických prvků. Některé tyto nepřesnosti měly být odhaleny ještě před formálním oznámením a představením hry, poté však počet nalezených prohřešků pochopitelně vzrostl na základě zpětné vazby. Na vině má být skutečnost, že odborníci byli do vývoje zapojeni později, než by bylo s ohledem na rozsah a velikost projektu žádoucí, a špatná komunikace týmů během schvalování aktiv a termíny.

Assassin’s Creed Shadows vyjde v rušném období, stále však může těžit ze síly značky. Dle Hendersonových informací jsou aktuální čísla předobjednávek solidní – i když ne jako u Valhally, která však vyšla ještě na předchozí generaci konzolí, jak správně podotýká – přičemž jim může ještě napomoci i zmíněný návrat na Steam. Jak ale Shadows skutečně dopadne, to zjistíme až 14. února 2025.

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru