Assetto Corsa Evo, 505 Games, Assetto Corsa EVO odstartuje v lednu v early accessu

Assetto Corsa EVO odstartuje v lednu v early accessu

Podívejte se na první záběry přímo ze hry a nové obrázky. Vývojáři slibují špičkovou simulaci

Zdroj: 505 Games
30. 9. 2024
Název: Assetto Corsa Evo Vývojář: Vydavatel: Žánr: ,

Společnost 505 Games a italské studio Kunos Simulazioni konečně oznámily, kdy usedneme za volant v jejich nové závodní hře Assetto Corsa EVO, jež je zároveň evolucí série. Pokračování bylo oznámeno letos v dubnu a na konci června jsme se mohli kochat prvními obrázky a detaily, na další podrobnosti jsme ovšem tou dobou ještě čekali, stejně tak na datum vydání. To původně mělo připadnout ještě na letošní rok, nakonec se ale dočkáme až 16. ledna 2025 a nejprve v předběžném přístupu, jako tomu bylo u předchozích dílů. Toto oznámení vývojáři doplnili trailerem o vášni k závodění s celou řadou in-game záběrů a také novou sadou pohledných screenshotů.

Vývojáři z Kunos Simulazioni slibují velký skok v rámci série a od předchozího dílu Assetto Corsa Competizione z roku 2019 (early access v roce 2018) a značně vylepšený zážitek ze sim-racingu. To je zásluha i nového proprietárního enginu KUNOS, díky němuž mohou vývojáři ve hře představit a nabídnout množství nových funkcí a herních režimů. Nic se každopádně nemění na tom, že Assetto Corsa EVO stejně jako předchůdce zahrnuje velké množství vozů napříč různými třídami i napříč bohatou motoristickou historií, ať už jde o auta závodní, klasická, ale třeba také třídu hypercars. I zde vše uvádí do pohybu engine KUNOS, který má na svědomí pozvednutí laťky realismu a špičkové simulace. K tomu přidejmě 24hodinový cyklus, fotorealistickou grafiku a moderní osvětlení nebo dynamické zpracování povětrnostních podmínek. Ještě si tedy nějakou dobu počkáme, než se nám řízení dostane do rukou, zveřejněný trailer nicméně už nyní dává na odiv, jak hra vypadá v pohybu na záběrech přímo ze hry. A rozhodně je na co koukat, přičemž za jejich „přítomnost“ v traileru vývojáři děkují společnostem Porsche, Alfa Romeo, Ford, BBR, RSeat, BELL a OMP, jejichž vozy a vybavení v něm figurují.

„Víme, že jste netrpělivě očekávali novinky o vydání Assetto Corsa EVO, a věřte nám, že jsme usilovně pracovali na tom, aby vše splňovalo naše vysoké standardy,“ uvedl za vývojáře v Kunos Simulazioni spoluzakladatel a výkonný manažer Marco Massarutto s tím, že si dávají na čas, aby vše připravili tak, jak má být. Zatím však není známo, co přesně hra při spuštění early accessu nabídne a jaký další obsah tam bude postupně přibývat, to všechno bude objasněno později. „Naším cílem je zajistit kvalitu, kterou všichni milovníci závodních simulátorů právem očekávají od titulu, jakým je Assetto Corsa EVO. Rádi bychom vyjádřili upřímné poděkování za neutuchající a mimořádnou podporu, které se nám od naší komunity dostává. Těšíme se, až se s vámi brzy podělíme o další vzrušující novinky týkající se tohoto projektu!“ dodal Massarutto k posunutí spuštění předběžného přístupu na Steamu až začátek příštího roku.

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru