Assassin’s Creed Shadows (Red), Ubisoft, Důvodem odkladu AC Shadows má být množství bugů

Důvodem odkladu AC Shadows má být množství bugů

Brazilský insider tvPH tvrdí, že problémy způsobuje přechod na novější technologii

Zdroj: Ubisoft
30. 9. 2024
Název: Assassin’s Creed Shadows (Red) Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , , , Žánr: Datum vydání: 14. 2. 2025

Minulý týden odložil Ubisoft vydání Assassin’s Creed Shadows z letošního listopadu na polovinu příštího února. O „zaručených“ důvodech se začalo mluvit obratem, bez ohledu na to, že v mnoha případech byly skutečně přitažené za vlasy. Nyní se začíná zdát, že realita bude o poznání nudnější, než je domnělý strach z Ghost of Yotei nebo problémy sběratelské figurky a brány torii s jedním sloupem. Jak totiž naznačuje brazilský insider s přezdívkou tvPH (přes Twisted Voxel), který v minulosti informoval zejména o Nintendu, důvodem odkladu má být až příliš velké množství chyb, které vývojáři potřebují odstranit a nestihli by to do původního termínu.

Insider se odvolává na dva zdroje přímo uvnitř Ubisoftu, kteří mu měli potvrdit, že Assassin’s Creed Shadows obsahuje v tuto chvíli kritické množství bugů. Odsud pak má pramenit i veřejně komunikovaná snaha Ubisoftu, vyvarovat se stejným problémům, jakým bezprostředně po svém vydání čelila hra Star Wars Outlaws. Tedy odladit vše tak, aby hráči dostali pokud možno nerušený zážitek a mohli se soustředit jen na obsah, nikoliv technické nedostatky. Insider rovněž doplnil, že jedním z hlavních důvodů, proč se chystané pokračování série Assassin’s Creed nachází v tak neuspokojivém stavu, má být výraznější inovace v použitých technologiích, což bylo i v minulosti příznakem více zabugovaných dílů jako Assassin’s Creed Unity nebo Assassin’s Creed Origins.

Rozdíl mezi současným Ubisoftem a Ubisoftem z několik let vzdálené minulosti je ovšem v tom, že společnost momentálně čelí problémům na mnoha frontách a je vyloučeno, že by ji v aktuální atmosféře prošel byť jen malý přešlap. I z toho důvodu má Ubisoft usilovat o vychytání všech nedostatků s vidinou napravení alespoň části pošramocené reputace, nepochybně ale půjde o běh na dlouhou trať. Jak si už navíc hráči mohli všminout, Ubisoft rozhodl o vydání Assassin’s Creed Shadows v únoru příštího roku, kdy má dorazit celá řada zajímavých a v mnoha ohledech konkurenčních titulů. Jen namátkou vedle Kingdom Come: Deliverance má dorazit Avowed, hráči se budou nepochybně zajímat o sedmý díl Civilization, a to ani nezmiňujeme přípravy na Monster Hunter Wilds a další tituly. Když nic jiného, Ubisoft to ani v únoru nebude mít snadné.

Nahlásit chybu v článku

2

Napsat komentář

Další články
Nahoru