Black Myth: Wukong, Game Science, Wukong je jednou z nejrychleji prodávaných her v historii

Wukong je jednou z nejrychleji prodávaných her v historii

Prodalo se už přes 20 milionů kopií. Hogwarts Legacy či Zelda na to potřebovaly rok

Zdroj: Game Science
28. 9. 2024
Název: Black Myth: Wukong Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr:
Datum vydání:
20. 8. 2024
2024 (Xbox Series S | X)

Poslední zpráva o hře Black Myth: Wukong, kterou jsme vám na Vortexu přinesli, se týkala počtu prodaných kusů. Začátkem září počítadlo přetnulo hranici 18 milionů a vývojáři z čínského studia Game Science mohli nerušeně slavit obrovský úspěch. Neuplynul ale ani měsíc a tabulka se opět přepisuje, protože množství prodaných kopií už přesáhlo 20milionovou hranici. Během svého vystoupení na Tokyo Game Show to oznámil Ken Kutaragi, bývalý generální ředitel PlayStationu.

Kutaragi měl na TGS přednášku o své kariéře a herní branži obecně, zamířil v ní ale i ke komentáři aktuálního dění a Black Myth: Wukong zmínil na jednom z připravených slidů prezentace. Fotografii sdílel na Twitteru Dean Takahashi z magazínu Games Beat a je na ní vidět původní tweet od vývojářů z Game Science, prostřednictvím kterého oznamovali 10 milionů prodaných kopií, do kterého je nicméně zanesena také ona informace o 20 milionech kusů za první měsíc. Tato grafika se zatím oficiálně neobjevila, ale je pravděpodobné, že k ní měl Kutaragi přístup dříve a využil ji právě na TGS.

Uvidíme tedy, zda se Game Science ozvou i sami za sebe, na každý pád se už teď řadí Black Myth: Wukong k nejrychleji prodávaným hrám v historii, a to i například při porovnání s tituly jako Hogwarts Legacy či The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Oba zmíněné na metu 20 milionů prodaných kusů dosáhly, ale titul Hogwarts Legacy na to potřeboval téměř rok, stejně jako Zelda, která za rok prodala 20,28 milionů kusů.

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru