Stellar Blade, Sony Interactive Entertainment, Stellarblade žaluje autory Stellar Blade

Stellarblade žaluje autory Stellar Blade

Produkční společnost tvrdí, že studio Shift Up a Sony neoprávněně využívají její jméno

Zdroj: Shift Up
25. 9. 2024
Název: Stellar Blade Vývojář: Vydavatel: Platformy: Žánr: Datum vydání: 26. 4. 2024

Filmová společnost Stellarblade podává žalobu kvůli údajnému porušení ochranné známky na společnosti Shift Up a Sony kvůli hře Stellar Blade. Na případ jako první upozornil magazín IGN s tím, že produkční společnost sídlící v Louisianě tvrdí, že vydání hry pro PS5 zasáhlo negativně do jejího podnikání. Majitel firmy Stellarbalde Griffith Chambers Mehaffey má vlastnit doménu stellarblade.com od roku 2006 a od roku 2010 společnost poskytuje produkční služby v oblasti filmu a videa.

Firma Stellarblade má být přímo ohrožena tím, že výsledky vyhledávání na internetu nyní zaplavily informace o hře.

Studio Shift Up si zaregistrovalo ochrannou známku na hru Stellar Blade v lednu 2023 poté, co se hra přejmenovala, viz níže. O několik měsíců později učinil totéž Mehaffey s značkou Stellarblade. Právní zástupce žalující strany tvrdí, že společnosti Shift Up a Sony musely vědět o tom, že firma s tímto názvem existuje. Firma Stellarblade má být přímo ohrožena tím, že výsledky vyhledávání na internetu nyní zaplavily informace o hře. Kvůli tomu ji zákazníci nemohou vyhledat a najít relevantní informace.

Mehaffey žádá náhradu způsobené škody a aby žalované firmy přestaly značku Stellar Blade používat. Současně má soud nařídit zničení všeho, co název nese. Titul byl původně představen už v roce 2019 pod pracovním názvem Project Eve. I na to se žalující strana odvolává. Tvrdí také, že kromě shody v názvu existuje podobnost mezi logem hry a logem firmy. Ta má spočívat v barevnosti a stylizovaném písmenu S.

Zdroj: koláž/Vortex

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru