Steam opět překonal rekord v počtu přihlášených uživatelů

Steam opět překonal rekord přihlášených uživatelů

Letos již poněkolikáté, milník 40 milionů hráčů se přibližuje. Ve hře jich bylo přes 12 milionů

Zdroj: Valve
23. 9. 2024

O dominanci Steamu na poli digitálních obchodů her na PC nemůže být pochyb, přičemž navzdory konkurenci o něj zájem rozhodně neopadává, spíše naopak. Dokazuje to další překonání vlastního rekordu v počtu souběžně přihlášených hráčů na platformě, což se letos Steamu podařilo už poněkolikáté, navíc jde stále o větší hodnoty. Tentokrát, respektive 22. září, to bylo celkem 38 367 277 uživatelů, kteří byli v jednu chvíli přihlášeni na Steamu. Za zmínku nicméně stojí i celkový počet hráčů přímo ve hře, kterých v tu chvíli bylo 12 270 218.

Zdroj: SteamDB

V lednu letošního roku jsme zde měli rekord v hodnotě 33 675 229 přihlášených uživatelů, což jen lehce překonalo milník z března 2023, během tři čtvrtě roku tak došlo k nárůstu téměř o pět milionů uživatelů. Zajímavé je pak podívat se do minulosti, jelikož až do roku 2020 se čísla souběžně přihlášených uživatelů držela pod 20 miliony, což změnila pandemie covid-19 a vyhlášení karantény. Od té doby číslo pravidelně stoupá, přičemž hranici 30 milionů překonala v říjnu 2022. Těmto počtům nadále pravidelně pomáhají stálice v podobě Counter-Strike 2, PUBG, Dota 2 nebo GTA V, v současnosti přispívají i novější tituly jako Black Myth: Wukong, pochybná klikací hra Banana či Deadlock od Valve, už nějakou dobu není veřejným tajemstvím.

S tímto růstem se každopádně dá jedině předpokládat, že milník 40 milionů přihlášených uživatelů není pro Steam bez problému dosažitelný.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru