Underkeep, Rake in Grass, Nový český titul připomíná klasické dungeony

Nový český titul připomíná klasické dungeony

Studio Rake in Grass láká na RPG Underkeep. Míří na Windows a Switch

Zdroj: Rake in Grass
23. 9. 2024
Název: Underkeep Vývojář: Vydavatel: Platformy: , Žánr: ,

Vývojáři z českého studia Rake in Grass začali lákat na svou další hru. Jmenuje se Underkeep a je to dungeon crawler se staré školy, zdá se, který evokuje žánrové klasiky i stylizovanou retro grafikou. Krátký teaser na YouTube slibuje jen to, že se novinky dočkáme příští rok, ale víc podrobností můžeme najít na Steamu a na oficiálním webu autorů.

Podobně jako v jiných hrách tohoto typu budeme ovládat skupinu dobrodruhů v nebezpečném fantasy světě. Pohybujeme se po čtvercové mapě a bojovat budeme na tahy. Sami Rake in Grass říkají, že jde o poctu klasickým RPG z devadesátých let, která chce přinést to nejlepší z oldschoolových dungeon crawlerů do moderní éry.

Na povel budeme mít čtyři postavy s unikátními schopnostmi a kouzly. Ty máme dál vylepšovat a kombinovat a rovněž vytvářet synergie díky vybavení. Budeme zkoumat kobky, bojovat s nepřáteli, překonávat pasti a nořit se hlouběji do zdejšího temného světa. Tahový souboj podle autorů znamená, že vás nezaskočí ani večeře uprostřed líté bitvy. Žádný stres, času máte dost.

Hrát je možné klasicky na myši a klávesnici, ale Underkeep bude podporovat i gamepady. Do in-game automapy bude zase pro větší pohodlí možné zakreslovat vlastní značky, abyste se nikdy neztratili. Steam logicky láká na PC verzi, ale novinka by měla vyjít také na Switchi.

Underkeep není první podobnou hrou od studia Rake in Grass. Už v roce 2006 tým vydal klasický dungeon Undercroft. Verze pro Windows je dnes k dispozici zdarma. Rake in Grass dál chystají také středověkou strategii Bellfortis.

Nahlásit chybu v článku

2

Napsat komentář

Další články
Nahoru