Kingdom Hearts IV, Square Enix, Kingdom Hearts IV bude pro sérii novým začátkem

Kingdom Hearts IV bude pro sérii novým začátkem

Tecuja Nomura chce přilákat ke hraní nováčky. Sam už nicméně zvažuje důchod

Zdroj: Square Enix
21. 9. 2024
Název: Kingdom Hearts IV Vývojář: Vydavatel: Žánr:

Už před více než dvěma lety jsme mohli v rámci oslav 20. výročí značky Kingdom Hearts sledovat dlouhý trailer představující čtvrtý díl této ságy. Podle záběrů působila hra jinak než předchozí tituly, slibuje moderní grafiku, realističtější svět přenesením části děje i do čtvrti zpracované jako Šibuja v Tokiu a spoustu větších i menších změn, z nichž mnoho ještě nebylo vysvětleno. Po dlouhých dvou letech teď o sobě dává Kingdom Hearts IV vědět prostřednictvím rozhovoru a o hře nemluví nikdo jiný než game director Tecuja Nomura. Připomněl, co už v náznacích zaznělo v době oznámení, tedy že hra bude resetem celé série, ale zamířil i k osobním tématům a naznačil, že v 54 letech už myslí na odchod do důchodu.

Rozhovor přinesl japonský magazín Young Jump, který pátral po aktuálním stavu vývoje, stejně jako o způsobech Nomurovy práce. Nakonec se povídání stočilo k tomu, proč bude Kingdom Hearts IV tak „jinou“ hrou, jakou bude mít návaznost na předchozí díl a co to potenciálně znamená pro budoucnost. V první řadě Nomura uvedl, že už od prvního dílu přemýšlel o hře jako o sérii, která se má delší dobu vyvíjet a vždy dopředu věděl, jakým směrem. „Takže když jsme dělali Kingdom Hearts III, přirozeně jsme do něj zahrnuli i budoucí čtyřku a s tímto ohledem jsme na celém projektu pracovali,“ řekl Nomura. Vysvětlil pak, že každý, kdo třetí díl dohrál, samozřejmě dobře ví, co se stalo s hlavním hrdinou i světem, ve kterém se hra odehrává, a proto bude dávat smysl, že Kingdom Hearts IV bude pro sérii defacto novým začátkem.

Za tímto účelem Nomura dokonce změnil logo hry, aby čtvrtý díl nepůsobil na nováčky jako třináctý díl ságy, do které nejde naskočit, a zmiňovaný reset by se měl projevit i ve scénáři. Nomura si nemyslí, že psaní scénáře musí být výlučně jeho prací, a tak zapojil kolegy, kteří se sérii nikdy nepřišli blíže do styku. „Na scénáři samozřejmě budu pracovat i já, ale v tom smyslu, že základ vytvářejí autoři, kteří nejsou s Kingdom Hearts obeznámeni,“ uvedl game director, který ve Square Enix pracuje také na remaku Final Fantasy VII. Veteráni se prý ale z druhé strany nemají čeho obávat, protože linek, které propojí čtvrtý díl s předchozími bude nespočet a každý, kdo si předchozí zkušenost ke hraní dalšího dílu série přinese, neodejde ve smyslu zážitků s prázdnou.

V závěru rozhovoru pak došla řeč na zasazení části čtvrtého dílu do zmiňované čtvrti inspirované Šibujou, což je krok, který chtěl Nomura udělat už dávno. Líbí se mu propojování fantazie s realitou a redaktorovi Young Jump potvrdil, že jde o něco podobného jako zasazení mangy Tokijský ghúl do Tokia. „Myslím, že takto je snazší se do hry emocinálně zapojit. Navíc, do čtvrti Šibuja se všichni sjíždí,“ komentoval v dobrém rozmaru s náznakem, že by mnoho lidí mohlo některé části lokací poznat. Celý rozhovor končí zamyšlením, kam se může série vyvíjet dál, na tomto místě ale Nomura naznačil, že se možná blíží konec. „Abych nebyl jen snílek, do důchodu mi zbývá jen pár let a už teď je otázkou, jestli půjdu dřív do důchodu, nebo nejdřív dokončím tuhle sérii,“ uvedl vývojář a potvrdil, že Kingdom Hearts IV je skutečně na „cestě k dokončení příběhu“.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru