Star Wars: Knights of the Old Republic Remake, Lucasfilm Games, Saber opět ujišťuje, že remake Star Wars: Knights of the Old Republic není mrtvý

Saber opět ujišťuje, že remake KOTORu není mrtvý

Společnost získala důležitou investici ke splacení dluhu a potvrzuje, že je titul stále ve vývoji

Zdroj: Saber Interactive
20. 9. 2024

Situace kolem remaku Star Wars: Knights of the Old Republic byla v poslední době dost složitá, vlastně spíše už od jeho oznámení v roce 2021. Nynější zpráva sice nepřináší žádné nové informace a rázem nestaví celý vývoj do lepšího světla, nicméně jde alespoň o opětovné ujištění, že se s remakem počítá. Vzhledem k předchozím komplikacím je to poměrně žádoucí novinka, otázkou však zůstává jak na tom je hra ve skutečnosti. Společnost Saber Interactive o hře krátce informovala v tiskové zprávě týkající se získání nových investic.

Do Saberu se dle zprávy rozhodly významně investovat soukromé investiční společnosti Aleph Capital Partners a Crestview Partners. Výše investic nebyla upřesněna, má však Saberu umožnit splatit dluh vzniklý odkupem a odtržením od Embraceru. Co se týče samotného remaku Star Wars: Knights of the Old Republic, ten byl zmíněn jako jeden z nadcházejících titulů společnosti, navíc dokonce na prvním místě, což může naznačovat prioritu. Dalšími hrami pak jsou Jurassic Park: Survival, John Carpenter’s Toxic Commando, A Quiet Place: The Road Ahead, RoadCraft, Tempest Rising, ale i další. Nadále však nevíme, kdo přesně na KOTORu pracuje, což nicméně není ani zdaleka jediná věc, která by fanoušky a hráče zajímala.

Stručná historie složitého vývoje

V létě 2022 se začalo mluvit o pozastavení vývoje ve studiu Aspyr a přesunutí projektu do jiného studia, načež tyto informace nepřímo potvrdila i společnost Embracer. V roce 2023 byl titul stále veden jako v aktivním vývoji, poté se však začalo spekulovat o jeho zrušení, kdy se rozcházely informace známých novinářů. Nakonec z toho všeho vyplynulo, že vývoj přece jen pokračuje, a svůj zájem o hru projevila i sama společnost Disney vlastnící značku Star Wars.

V březnu nicméně došlo na velké změny ve společnosti Embracer v rámci restrukturalizace, v rámci níž byla prodána i část skupiny Saber Interactive, přičemž se fanoušci v reakci na zmínku o vyvíjených titulech ptali právě i po KOTORu. Jeho pokračující vývoj na začátku dubna potvrdil generální ředitel Saberu Matthew Karch, ale dalších informací jsme se nedočkali. To málo, co o hře víme – převážně právě v souvislosti s problémy – naleznete v našem archivu.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru