Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, Sega, Další hrou od Ryu Ga Gotoku bude Pirate Yakuza

Další hrou od Ryu Ga Gotoku bude Pirate Yakuza

Goro Madžima se stane kapitánem pirátské lodi. Brázdit bude vody kolem Havaje

Zdroj: Sega
20. 9. 2024
Název: Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , , , Žánr: Datum vydání: 28. 2. 2025

Studio Ryu Ga Gotoku v rámci očekávaného přenosu ze své akce RGG Summit 2024 představilo novou hru ze série Like a Dragon, resp. Yakuza. Jde o spin-off Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, ve kterém se hlavní role ujme jedna z nejoblíbenějších postav – Goro Madžima. Překvapivé ovšem je, že se vývojáři rozhodli pozměnit zasazení a přesunout velkou část hry na palubu pirátské lodi, které se Madžima stane kapitánem. Ano, nápady vývojářům ze zmíněného studia rozhodně nechybí, a ačkoliv dlouhý trailer představil i některé očekávané minihry či situace, Goro Madžima s pirátským klouboukem, posádkou a vidinou zisku pokladů sktuečně stáčí atmosféru úplně novým a vpravdě nečekaným směrem.

Jak už prozrazuje název hry, odehrávat se bude na Havaji a v jejím okolí. Madžima je v úvodu traileru vyvržen na pláž Rich Islandu, ovšem neví, proč vůbec na Havaj cestoval a jaký cíl měla jeho cesta mít. Vše ale nabere velmi rychlý spád a poté, kdy Madžimovi pomůže chlapec s malým tygříkem coby mazlíčkem, už je oblíbený hrdina série na palubě své lodi. Zasazení na Havaj pak samozřejmě odkazuje na Like a Dragon: Infinite Wealth a Pirate Yakuza bude s příběhem této hry nepochybně provázána. Očekáváme, že Goro Madžima bude řešit následky způsobené Ičibanem Kasugou a záležitosti spojené s kultem Palekana na ostrově Nele, už jen proto, že se příběh nové hry bude odehrávat osm měsíců po Infinite Wealth.

Trailer odhaluje řadu zajímavých detailů, mezi kterými jsou bláznivé minihry, stejně jako mechanismus lodních soubojů nápadně připomínající arkádové a značně casual střety lodí v Assassin’s Creed IV: Black Flag nebo Skull and Bones. Je ale z prvních informací složité odhadovat, jakou roli – a zda vůbec – budou námořní bitvy hrát, případně kde přesně bude ležet těžiště celé hratelnosti. Později během přenosu pak vývojáři odhalili i některé novinky týkající se soubojů, mezi které patří možnost během střetnutí vyskočit. Jinak bude Madžima spoléhat na dva bojové styly, mezi kterými bude možné přepínat podle potřeby. Podle prvních ohlasů se ale studio Ryu Ga Gotoku zřejmě trefilo dalším torchu bláznivým konceptem do nálady a vkusu fanoušků, kteří se budou moci do hry pustit už 28. února příštího roku na konzolích PS4, PS5, Xbox Series, Xbox One a také na PC.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru