Na internet zřejmě unikly první obrázky Switche 2

Na internet zřejmě unikly první obrázky Switche 2

Větší displej, lehká změna tlačítek nebo dvakrát USB. Spekuluje se o propojení dvou konzolí

Zdroj: Baidu (?)

Ačkoliv už je ze zpráv a náznaků jasně cítit, že se odhalení a následné uvedení nové konzole od Nintenda přiblížilo, v rovině oficiálních zpráv zatím žádné konkrétní informace nemáme. Pomineme-li fakt, že se Nintendo s výrobou nové konzole netají a že se tu a tam objeví přímé i nepřímé náznaky od vývojářů, že už mají k dispozici vývojové kity a připravují pro nový systém první hry, stále musíme na podrobnější zprávy čekat. V průběhu středy ale zřejmě došlo na to, co mohlo být v očích mnoha fanoušků her nevyhnutelné – internetem začaly kolovat obrázky zachycující design nástupce Switche a k tomu i fotografie joy-conů a vnitřku, přičemž se zdá, že tentokrát před sebou máme skutečné materiály, nikoli fanouškovský počin. Magazín VGC navíc na základě svých zdrojů později potvrdil, že design shoduje s tím, o čem byli Nintendem informováni partneři.

Únik pochází z čínské sociální sítě, kde se o rendery Switche 2 měl podělit jeden ze zaměstnanců továrny, v níž se vyrábí. Velice rychle se snímky samozřejmě rozšířily na další sociální sítě včetně Redditu. Objevily se též údajné specifikace, které podle všeho odpovídají obrázkům. Překlad z čínštiny odhaluje „Switch druhé generace, model stp, magnetickou lištu, 8palcový displej, celkové rozměry délka 270 mm, šířka 115 mm a tloušťka 14 mm a dvakrát USB Type-C“. Na samotných renderech vidíme podobné rozložení tlačítek a joy-conů jako na současném Switchi, na svém místě jsou i tlačítka – a +, tlačítko pro screenshot se ovšem nenachází jen na levém joy-conu, ale i na tom pravém pod tlačítkem Home. Druhé USB-C se nyní nachází na horní straně konzole mezi větrákem a 3,5mm zdířkou na jack, což vyvolalo spekulace, že by mohlo být možné propojit dvě konzole dohromady, to ale z dostupných obrázků a informací nelze potvrdit. V horní části se jinak nic nezměnilo ani na tlačítku pro vypnutí a nastavení hlasitosti, což platí i o slotu na cartridge. Doufejme tedy, že i vnitřek je stejný a znamená to onu často probíranou zpětnou kompatibilitu. Zařízení by podle specifikací mělo nabídnout 256 GB místa.

Za předpokladu, že výroba nástupce Switche, chcete-li Switche 2, je už skutečně v plném proudu, čekání na Nintendo a jeho oznámení už nemusí být tak dlouhé. Sama společnost Nintendo se k tomuto úniku dosud nijak nevyjádřila ani nereagovala na četné dotazy. Nezbývá tedy než čekat, jaké budou její další kroky.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru