Starfield, Bethesda Softworks, DLC pro Starfield láká na nový svět a sci-fi horor

DLC pro Starfield láká na nový svět a sci-fi horor

Celý příběh se bude odehrávat v jediné nové působivé lokaci. Dočkáme se už tento měsíc

Zdroj: Bethesda Game Studios
17. 9. 2024
Název: Starfield Vývojář: Vydavatel: Platformy: , Žánr: Datum vydání: 6. 9. 2023

Pokud vyhlížíte rozšíření Shattered Space pro Starfield, máme pro vás dobrou zprávu. Bethesda vydala nové skoro desetiminutové video, které nabízí dosud asi nejdůkladnější pohled na chystané DLC. A samozřejmě přináší také nové podrobnosti.

Namísto mnoha nových lokací tým vsadil na jednu unikátní a tradičně vytvořenou oblast

Autoři na začátku připomínají, že Starfield představoval největší launch v historii Bethesdy. Opakují, že se hra od vydání dočkala nových funkcí, technických vylepšení, dalšího obsahu i prvního pozemního vozítka. Teď se ale můžeme těšit na expanzi, která přinese nový ručně vytvořený svět a nový příběh.

Video od počátku láká na temnou atmosféru a poměrně děsivé výjevy. Namísto mnoha nových lokací tým vsadil na jednu unikátní a tradičně vytvořenou oblast. Jakmile se dostaneme na Va’Ruun’kai, příběh DLC nás nikdy nepošle na jinou planetu. Můžeme toto místo kdykoli opustit, pokud budeme chtítit, ale děj se točí jen okolo tohoto světa. Na každém kroku se máme dozvědět víc o tomto izolovaném místě a jeho historii.

Motivem expanze má být otázka, co se stane, když lidství zajde ve své touze po poznání příliš daleko. Zdá se, že na tomto místě nebude nouze o hororové prvky a atmosféru plnou napětí. A navíc dorazíme krátce poté, co se zdejší svět stane obětí incidentu, který dostal chvályhodný název Vortex. Nová oblast má být podle vývojářů úplně jiná než všechny ostatní lokace v základní hře a podle záběrů tomuto tak skutečně bude.

Autoři záměrně vtiskli zdejší společnosti velice mimozemský charakter a netýká se to jen prostředí, ale také architektury. Místní prostředí má být nepřátelské a zrádné, plné anomálií a nebezpečí. Podle studia je to nebezpečná planeta s děsivými tvory a nelze tu nevidět prvky sci-fi survival hororů.

Akce má být chaotičtější a nepřátelé agresivnější.

V Shattered Space se máme také víc utkávat v soubojích na blízko. Akce má být chaotičtější a nepřátelé agresivnější. Jak se budeme nořit do příběhu, dozvíme se, co se tu stalo, a staneme se také součástí místních politických intrik. A především rozhodneme o osudu zdejších, což může ovlivnit také zbytek známého vesmíru.

Musím říct, že mě ukázka poměrně nalákala a nové prostředí se mi zamlouvá. Shattered Space vyjde 30. září. Prodávat se bude samostatně za 30 eur, ale je rovněž součástí edicí Premium a Constellation.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru