Concord, Sony Interactive Entertainment, Concord mizí z knihoven hráčů na PlayStationu

Concord mizí z knihoven hráčů na PlayStationu

Definitivní tečka za neúspěšnou hrou od Firewalku. Ani s fyzickou kopií si už nezahrajete

Zdroj: Sony
11. 9. 2024
Název: Concord Vývojář: Vydavatel: Platformy: , Žánr: Datum vydání: 23. 8. 2024

Případ hry Concord je uzavřen. Titul, který nedokázal přilákat dostatek hráčů, aby bylo smysluplné jej udržovat při životě, se před týdnem přestal prodávat a od 6. září jej už nebylo možné kvůli vypnutým serverům hrát. Sony ve spolupráci se svými partnery i sama za sebe proto vracela peníze a odstraňovala Concord z účtů jednotlivých hráčů, a po těch na Steamu teď přišli na řadu i hráči na PlayStationu. Pokud jste tedy vlastnili digitální kopii hry Concord, už tomu tak není nebo v nejbližší době nebude – Sony totiž deaktivovala vzdáleně licence všem hráčům a smazala Concord z jejich knihoven.

O postupu informuje magazín The Gamer, který přidává i znění zmiňované zprávy. „Díky, že jste zákazníkem PlayStationu. Servery Concordu byly vypnuty 6. 9. 2024. Hra není hratelná a na základě toho jsme tento obsah odstranili z vašeho účtu,“ zní zpráva, která se hráčům začala objevovat v průběhu dnešního dne. V našem případě bude postup patrně jiný, protože jsme titul obdrželi prostřednictvím klíče k aktivaci a na hlášku jsme tudíž nenarazili, ovšem všichni ostatní majitelé standardně zakoupených digitálních verzí by právě skrze tuto zprávu měli dát hře poslední sbohem.

Redaktoři citovaného magazínu pro jistotu vyzkoušeli ještě fyzickou kopii, kterou lze nainstalovat a dostanete se s ní na úvodní obrazovku, z pochopitelných důvodů je to ale to jediné, co lze nyní s Concordem dělat. Je samozřejmě otázkou, co bude dál, zda vývojáři či Sony usoudí, že je na místě snažit se hru přepracovat tak, aby přilákala více hráčů, ale v tomto ohledu nepřichází žádné náznaky a kroky, které japonská společnost činí, působí značně definitivně.

Nahlásit chybu v článku

4

Napsat komentář

Další články
Nahoru