Fallout (seriál), Seriál Fallout slaví úspěch, vyhrál dvě ceny Emmy

Seriál Fallout slaví úspěch, vyhrál dvě ceny Emmy

Prvenství ale nezískal v tradičních kategoriích. Akademie ocenila vedení hudby a web

Zdroj: Amazon
9. 9. 2024
Název: Fallout (seriál) Datum vydání: 11. 4. 2024

Seriálová adaptace Falloutu potvrdila v polovině července 16 nominací na televizní ceny Emmy. Pustila se tak do souboje s dalšími seriály o prvenství v kategoriíchm jako je nejlepší dramatický seriál nebo nejlepší herec v dramatické hlavní roli, a dvě nominace nakonec proměnila. Ne však v kategoriích, které by se daly považovat za tradiční nebo dobře známé. Jak už jsme naznačili v předchozím článku o nominacích, jedním z velkých favoritů byl seriál Shogun, který nakonec množstvím ocenění lámal historické rekordy, na Fallout pak zbyly dvě ceny (přes PC Gamer), které je nutné podrobněji vysvětlit.

První ocenění se v originále nazývá Outstanding Music Supervision a náleží člověku, který je za daný seriál zodpovědný za výběr licencované hudby, jež seriál či konkrétní díl doprovází. V tomto případě byla cena uvedena za hudbu v epizodě The End, která navzdory svému názvu celý seriál 10. dubna letošního roku otevírala. V premiérové epizodě zazněla vlastní hudba, kterou pro seriál napsal skladatel Ramin Djawadi, ale právě i řada licencovaných skladeb jako Orange Colored Sky od Nat King Cole nebo All Over Again od Johnnyho Cashe.

Druhou cenu pak seriál Fallout dostal v kategorii Outstanding Emerging Media Program a konkrétně jde o cenu projektu Fallout: Vault 33. Pokud jste o něm nikdy neslyšeli, nemusíte se cítit divně, jde totiž o interaktivní webovou prezentaci, ve které se – mimo jiné – objevují i některé reklamy na Vault-Tec, jejichž podobu, ale i přípravu je možné zhlédnout v řadě flashbacků, které se seriálem neustále prolínají. Na zmíněném webu si můžete pustit například některé hudební skladby nebo si pročíst biografii hlavních postav.

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru