branding
Vývojáři z Insomniac Games pracují na třech AAA hrách

Sony zřejmě chystá oznámení PC verze Spider-Mana 2

Po měsících vystoupila proti „neoficiálnímu PC portu“. Insider očekává nové informace

Zdroj: Sony
8. 9. 2024
Název: Marvel’s Spider-Man 2 Vývojář: Vydavatel: Platformy: Žánr:
Datum vydání:
20. 10. 2023
30. 1. 2025 (PC)

Začátkem letošního roku se v návaznosti na masivní únik dat a informací ze studia Insomniac Games začalo mluvit o PC verzi a následně také o uniklém funkčním buildu druhého Spider-Mana. Netrvalo pak dlouho a do oběhu se skutečně dostal kulantně pojmenovaný „neoficiální PC port“ oceňované hry, která však oficiálně na počítačích dostupná není. Dlouhé měsíce jsme pak mohli jen přihlížet, jak si „fanouškovská“, ale přesněji spíše pirátská PC verze žije svým životem, zatímco Sony situaci jen přihlíží. To už ale v tuto chvíli neplatí, jak naznačuje například magazín Tech4Gamers, resp. twitterový účet PlayStation Countdown, který se zabývá právě informacemi o Sony a její konzoli.

„Sony právní cestou vystoupila proti těm, kdo zveřejnili a nelegálně distribuovali neoficiální build hry Marvel’s Spider-Man 2 na PC,“ uvádí zmiňovaný účet na Twitteru. Magazín Tech4Gamers pak informaci opakuje, ale nepřidává žádné bližší informace ani zdroj, podle kterého by se tak mělo dít. Faktem ovšem je, že při našem zpětném procházení videí a informací o uniklém buildu, jsme narazili na mnoho smazaných článků, videí i celých kanálů na YouTube, které o vývoji buildu pravidelně informovaly a pomáhaly ho také šířit mezi hráče. Je tudíž pravděpodobné, že Sony skutečně podniká konkrétní kroky, které se mimo jiné odráží na tom, že se PC build nenachází na místech, odkud je bylo možné stahovat.

Na situaci pak reagoval také známý insider Nick Baker, který se domnívá, že právě změna kolem uniklého PC buildu může znamenat, že se sama Sony chystá na oznámení oficiální PC verze. „Proč by se měli rozhodnout jen tak reagovat po 8 měsících,“ naráží Baker na skutečnost, že Sony byla až nečekaně letargická a minimálně na venek působila tak, že jí uniklá, a nutno dodat, že plně funkční verze, nijak nevadí. Podle Bakera by se mělo o PC verze Spider-Mana 2 mluvit na nejbližší State of Play, která sice není oznámená, ale podle náznaků některých insiderů by měla proběhnout v průběhu září. O State of Play, na kterém by se mělo mimo jiné zřejmě mluvit také o PS5 Pro, konkrétně mluvil insider Lunatic Ignsu a také novinář Jeff Grubb, ještě konkrétněji pak 19. či 20. září. Tak uvidíme…

Nahlásit chybu v článku

4

Napsat komentář

Další články
Nahoru