DualSense Edge už lze konfigurovat i na PC

DualSense Edge už lze konfigurovat i na PC

Sony vydala aktualizaci pro aplikaci, která dosud sloužil jen k updatu firmwaru ovladače

Zdroj: Sony
28. 8. 2024

Sony v průběhu včerejšího dne vydala novou verzi původní aplikace Firmware Updater, která se dosud starala převážně jen o instalaci novějšího firmwaru pro gamepad DualSense na počítačích s operačním systémem Windows. Redesign nově pojmenované aplikace PlayStation Accessories ale konečně přináší možnost plně konfigurovat ovladač DualSense Edge, jste-li jeho majiteli a vedle hraní na PS5 byste ho chtěli využít i na PC. Díky novému rozhraní a možnostem si můžete nastavit drtivou většinu funkcí tak, jako v nastavení na konzoli a plně tak využít potenciál, který DualSense Edge začátkem loňského roku přinesl.

Sony informaci sdílela na sociálních sítích a odkazuje pak na konkrétní stránku aplikace na webu PlayStationu. Změny přichází s verzí 2.0.0.13 a jde o již zmíněný nový název, editační rozhraní pro DualSense Edge a změny v designu a uživatelském prostředí aplikace. Ta pak dokáže spravovat vaše ovladače DualSense, ať už jsou připojené kabelem nebo skrze rozhraní Bluetooth.

Pokud byste se ptali, co přesně lze na ovladači Edge upravovat, můžeme vás odkázat na naší podrobnou recenzi z loňského roku. Jde například o nastavení chování analogových páček, mrtvých zón či akcelerace. Nastavovat můžete v obdobném duchu také trajektorii tlačítek L2 a R2, případně si vytvářet rychlé profily nastavení a přepínat mezi nimi. Možností je celá řada, ovšem dosud je nebylo možné na PC nastavit. To je navíc s ohledem na stále značnou cenu ovladače, pohybující se nad hranicí 5 tisíc korun, poměrně žádoucí a začínalo být mírně zarážející, že Sony tento nedostatek tak dlouho přehlíží. Samozřejmě i v souladu s vlastní iniciativou, otevřít se i segmentu počítačů. Aplikace je přirozeně k dispozici zcela zdarma.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru