branding
[Redacted] (Project Birdseye), Krafton, Spin-off hororu The Callisto Protocol vyjde v říjnu

Spin-off hororu The Callisto Protocol vyjde v říjnu

Půjde o výrazně stylizovanou roguelike akci, v níž se musíme probojovat z vězení Black Iron

Zdroj: Striking Distance Studios
23. 8. 2024
Název: [Redacted] (Project Birdseye) Vývojář: Vydavatel: Platformy: , , Žánr: Datum vydání: 31. 10. 2024

Letos v březnu jsme psali, že tým Striking Distance Studios chystá spin-off sci-fi hororu The Callisto Protocol pod názvem Project Birdseye a dozvěděli se o něm první nejzákladnější informace. Teď se nový titul znovu připomněl. Dostal název [Redacted] a vyjde na PC, PlayStationu 5 i Xboxu Series už relativně brzy – 31. října.

Hra je zasazena do stejného světa, ale půjde o roguelike akci. Nejde však o plnohodnotné pokračování ani další velký titul. V rámci Striking Distance na [Redacted] pracuje jen malý tým. Vrátíme se do vězení Black Iron na Jupiterově měsíci Callisto, kde už vypukl chaos dobře známý i z původní hry. Vaším úkolem bude dostat se z téhle pasti. Pokud možno živý a se všemi končetinami.

Kromě monster tu narazíme také na další přeživší, kteří si chtějí podobně jako vy a váš obyčejný dozorce probojovat cestu na svobodu.

Autoři říkají, že v [Redacted] budeme bojovat a umírat stále dokola, dokud se nenaučíme, jak se přizpůsobit. Lákají na nekonečnou znovuhratelnost, upgrady nebo speedrunningové výzvy. Hra má být intuitivní na pochopení, ale samozřejmě náročná na zvládnutí. Kromě monster tu narazíme také na další přeživší, kteří si chtějí podobně jako vy a váš obyčejný dozorce probojovat cestu na svobodu. Pryč se ale dostane jen jediný člověk, takže si budete muset pospíšit, pokud to máte být zrovna vy.

Z každé smrti se podle týmu něco naučíme. Postupně budeme získávat nové zbraně, vybavení i schopnosti. Smrt nás nemá zastavit, ale posílit a motivovat do dalšího runu. Jedině tak budeme mít dost sil, abychom v tomhle nápravném zařízení na pokraji zkázy neztratili to nejdůležitější.

K dispozici máme kromě zmíněných podrobností také nový trailer. Ten vedle frenetické akce láká i na výrazně stylizovanou grafiku. Tu si ostatně můžete blíž prohlédnout také na čerstvých oficiálních screenshotech. [REDACTED] už má profil na Steamu, PlayStation Storu i Xbox Storu. K dispozici je předobjednávka za 22 eur.

Již v březnu studio uvedlo, že vývojáři milují svět, který vytvořili pro The Callisto Protocol a chtějí si s ním dál hrát. Na tuto novou hru podle nich máme pohlížet jako na vedlejší quest, který má pomoci rozšířit zdejší vesmír. Vedle [Redacted] tým chystá další opravdu velkou hru, ale o ní zatím nevíme nic. Vlastně ani to, zda půjde o The Callisto Protocol 2, anebo něco úplně jiného.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru