branding
V Praze zazní hudba z The Last of Us a Red Dead Redemption II

V Praze zazní hudba z The Last of Us a RDR II

Na festivalu Mladí ladí jazz v říjnu vystoupí držitel Oscara Gustavo Santaolalla a Colin Stetson

Zdroj: Mladí ladí jazz/Pablo Leoni
22. 8. 2024

Na festivalu Mladí ladí jazz letos na podzim vystoupí oscarový držitel Gustavo Santaolalla, autor hudby k The last of Us a filmům Babel či Zkrocená hora, a Colin Stetson, který složil hudbu k Red Dead Redemption II nebo k americkému filmu Menu s Ralphem Fiennesem. Oba koncerty se uskuteční na ikonických pražských místech. Lístky jsou v prodeji v sítí GoOut.

Dvaasedmdesátiletý Gustavo Santaolalla vystoupí v pražském Obecním domě 7. října. Vedle hudby známé z The Last of Us zde představí také svou sólovou desku Ronroco, remasterovanou edici alba z roku 1998 obsahujícího originální melodie inspirované tradiční argentinskou hudbou. Santaolalla se poprvé výrazněji prosadil hudbou k dramatu Zkrocená hora, za kterou získal v roce 2006 Oscara i Zlatý glóbus. O rok později si oscarový triumf zopakoval díky soundtracku k filmu Babel. Jako skladatel spolupracoval i na dalších slavných snímcích, například Amores perros, 21 gramů Divoké historky i na hudbě k seriálu Narcos.

Colin Stetson je autorem soundtracku ke hře Red Dead Redemption II i k filmu Menu. Vystoupí 22. října v Kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Devětačtyřicetiletý americký saxofonista je bývalý zápasník ve wrestlingu. S hudbou začínal ve skupině Transmission Trio, s níž v roce 2003 vydal album Tiny Beast. Poté se vydal na sólovou dráhu a od té doby natáčí vlastní alba nezaměnitelného soundu, který charakterizují psychedelické saxofonové plochy a vesmírně znějící syntezátory. Za album New History Warfare Vol. 3: To See More Light z roku 2013 byl nominován na kanadskou Polaris Music Prize. Často spolupracoval s kapelou Arcade Fire, hrál na albech Davida Gilmoura nebo Animal Collective, natáčel i s Lou Reedem, Chemical Brothers nebo Tomem Waitsem.

Festival Mladí ladí jazz přiveze na podzim i další skupiny a muzikanty, které stojí za pozornost. Cenou Grammy ověnčené londýnské duo Blue Lab Beats proslulo svými remixy, jež mají na YouTube miliony zhlédnutí, irská dvojice Negro Impacto zase zaujala na velkých festivalech Forbidden Fruit a Electric Picnic a v Evropě stále oceňovanější belgičtí ECHT! loni uhranuli i publikum na Mladí ladí fest.

Předprodej vstupenek probíhá v síti GoOut. Více informací je k dispozici na www.mladiladijazz.cz.

Nahlásit chybu v článku

Komentáře nejsou povoleny.

Další články
Nahoru