Star Wars: Eclipse, Lucasfilm Games, Quantic Dream, Star Wars Eclipse přišlo o hlavního scenáristu

Star Wars Eclipse přišlo o hlavního scenáristu

Spoluautor scénáře Detroitu opustil studio Quantic Dream po 10 letech a založil své vlastní

Zdroj: Quantic Dream
16. 8. 2024
Název: Star Wars: Eclipse Vývojář: Vydavatel: , Žánr:
Star Wars: Eclipse

Delší dobu spekulovaná hra Star Wars Eclipse z předaleké galaxie od studia Quantic Dream byla oznámena během The Game Awards 2021. Něco málo jsme se od té doby o hře dozvěděli – že bude výpravnější a akčnější než Detroit: Become Human nebo Beyond: Two Souls, nebude postrádat DNA a styl studia, ale zároveň bude inovovat, nebo že v ní potkáme novou rasu Zaraan – ale častěji se mluvilo o dlouhé době vývoje a vydání až za několik let, ale také o problémech s nedostatkem vývojářů. Ani tentokrát se nejedná o pozitivní zprávu, jelikož studio opustil hlavní scenárista hry Adam Williams.

Williams se ke studiu Quantic Dream připojil v lednu 2015 po předchozí korespondenci ohledně videoherního průmyslu a následně nabídce Davida Cage, přičemž se ihned zapojil do práce na Detroit: Become Human a spolupracoval s Cagem na příběhu a scénáři. Často bývá udáván jako hlavní scenárista už u tohoto projektu, dle titulků však tuto pozici zastával sám Cage. U nadcházejícího Star Wars Eclipse nicméně už povýšil na pozici hlavního scenáristy, ale další vývoj už ve studiu Quantic Dream nezažije. Jak udává na svém profilu na síti LinkedIn, v červenci založil vlastní dosud nepojmenované studio, které se teprve chystá představit. „Po téměř deseti letech v Quantic Dream odcházím a zakládám nové studio – společně se skupinou velice talentovaných designérů a vývojářů. Zatím nemůžeme říct mnoho. Pracujeme na něčem velmi inovativním, speciálním a prozatím tajném,“ napsal.

Na závěr dodal, že už se spojil s řadou lidí z Quantic Dream i Lucasfilmu, aby jim poděkoval za Detroit a Eclipse, a že to bylo skvělé dobrodružství. Rovněž poděkoval svému týmu, který se rozhodl učinit takovýto skok, a též investorům za to, že jsou ideálními partnery pro nové dobrodružství. Zdá se, že odchod a založení nového studia bylo na vlastním uvážení a že nešlo o reakci na možné problémy s vývojem. Otázkou však zůstává, jak odchod hlavního scenáristy hru ovlivní a co to znamená do nadcházejících let. Star Wars Eclipse by totiž mohlo vyjít dokonce až v roce 2027, v lepším případě 2026. Dosavadní informace o hře každopádně naleznete v našem archivu.

# akční adventura # sci-fi # star wars

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru