Kingdom Come: Deliverance II, Deep Silver, Plaion, Nový trailer Kingdom Come: Deliverance II hýří zábavou i hříchem

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde později

Ačkoliv si vývojáři přáli vydat hru ještě před koncem roku, museli ji nakonec odložit

Zdroj: Warhorse Studios
15. 8. 2024
Název: Kingdom Come: Deliverance II Vývojář: Vydavatel: , Platformy: , , Žánr: Datum vydání: 11. 2. 2025
Kingdom Come: Deliverance II

Společnost Embracer Group během zveřejňování finančních výsledků za první čtvrtletí finančního roku 2024-2025 oznámila odklad Kingdom Come: Deliverance 2. Pokračování jedné z nejúspěšnějších českých her mělo podle předchozích informací vyjít v letošním kalendářním roce, jak ostatně sliboval i trailer nebo další tiskové zprávy studia Warhorse. I proto hráči očekávali s blížícím se Gamescomem informaci, kdy přesněji v průběhu nadcházející podzimní sezóny očekávané RPG dorazí, podle nově zveřejněného data vydání se ale hra bohužel odsouvá až na příští rok, a to konkrétně na 11. února 2025.

Informace se objevila ve zprávě publikované dnes v 7 hodin ráno s tím, že by ji měla blíže rozvést prezentace, která bude od 9 hodin vysílána živě na YouTube. Očekáváme alespoň zmínku o tom, proč původní plán neplatí, dá se však předpokládat, že s ohledem na očekávanou velikost titulu potřebují vývojáři trochu času navíc, aby odladili všechny případné nedostatky a na vydání byla hra v co nejlepší kondici. To je ostatně to jediné, co momentálně od Embraceru na konto posunu data v odkazované zprávě zaznělo, když jsme se ale o posunu data dozvěděli přímo na preview akci v Kutné Hoře, o ničem jiném zástupci studia nemluvili. Kromě odladěni technických nedostatků má být motivem i snaha dát hře dostatek prostoru, takže únor má být tím nejbližším a současně nejvhodnějším termínem.

Na odklad vydání už nicméně veřejně zareagovali i sami vývojáři, a to prostřednictvím krátkého videa. Tobias Stolz-Zwilling v něm zmiňuje, že ačkoliv se vývojáři opravdu snažili, jen o kousek jim vydání v letošním roce nevyšlo. Dodal ale, že alespoň mají pěkné datum vydání, které vychází na výroční týden prvního dílu, který byl uveden 13. února 2018. Dále Tobi potvrzuje, že odhalení data vydání je pouhým začátkem něčeho, co si mohou fanoušci představit jako maraton. Rekapituluje, že hra bude na Gamescomu, že vyjde dlouhé gameplay video, údajně s minimem střihů, a že dorazí i dojmy z vlastního hraní od novinářů, kteří byli – stejně jako my – v Kutné Hoře na preview akci.

„Spouští se také předobjednávky, takže pokud si hru plánujete koupit, připravte si svoje groše, přichází váš čas,“ dodal Tobi a odhalil ve videu balení sběratelské edice. Zatím ale jen pouze pohledem na obří krabici, jejíž obsah bude podrobně představen až na Gamescomu.

Připomínáme, že Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde ve výše uvedeném datu pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series s tím, že hra bude na všech cílových platformách obsahovat také kompletní českou lokalizaci včetně dabingu. Jak vývojáři z Warhorse informovali už před několika dny, více se o hře dozvíme na zmiňovaném Gamescomu, a to nejprve během Opening Night Live, kde bude odvysílán krátký teaser, na který 21. srpna naváže dlouhé 25minutové gameplay video spolu s našimi dojmy ze čtyř odehraných hodin, vlastním videem a rozhovorem s Tobiasem Stolz-Zwillingem.

# česká # dabing # historie # rpg # středověk

Nahlásit chybu v článku

14

Napsat komentář

Další články
Nahoru