inZOI

Konkurence The Sims od Kraftonu spouští editor

Tento týden si lze vyzkoušet část simulátoru inZOI. Nabídne přes 250 možností úprav

Zdroj: Krafton
19. 8. 2024
Název: inZOI Vývojář: Vydavatel: Platformy: Žánr:

Kolem série The Sims, ale i jejích konkurentů, je to v poslední době obzvláště zajímavé. Po opakovaných odkladech byl v půli června zrušen simulátor Life by You od Paradoxu, načež došlo i k zavření studia Paradox Tectonic. Ovšem dosti paradoxně se hned měsíc poté v červenci začalo mluvit o možném zrušení i samotných nových The Sims, respektive Project Rene, pro které mělo být Life by You trochu jinak pojatou konkurencí. V tuto chvíli se však o slovo hlásí i jihokorejský Krafton, který má již nějakou dobu v přípravě vlastní simulátor života v podobě inZOI. Vývojáři pravidelně sdíleli ukázky ze hry a pohled do plánu vývoje, nyní má však hra konečně spuštěnou stránku na Steamu a bude možné si ji částečně vyzkoušet, přesněji vyzkoušet její část v podobě editoru Character Studio.

inZOI sází oproti konkurenci na nestylizované a více realistické grafické zpracování využívající možností Unreal Enginu 5, mnoho věcí ale pochopitelně v žánru sandboxu a simulátoru života dělá stejně či podobně. Hra nám však do rukou dá řadu mocných kreativních nástrojů, díky nimž bude možné si svůj virtuální svět a život přizpůsobit k obrazu svému a vytvořit jej zcela dle svých představ a snů. Díky pojetí a zpracování lze propustit uzdu své fantazii, ať už jde o vlastní postavu, nebo budoucí domov. Dle očekávání je možné si pohrát se vzhledem a později i módním stylem vlastní postavy, stavba domu pak nabízí možnosti z hlediska rozvržení, designu a umisťování prvků uvnitř, na pozemku i v okolí.

Ve hře budeme rovněž klasicky navazovat vztahy prostřednictvím interakcí, budou svou kariéru a živobytí, chodit do zaměstnání, ale také se zkrátka jednoduše bavit životem samotným. Dle vývojářů máme mít možnost změnit jakýkoli aspekt svého virtuálního světa, jehož budeme ve hře součástí, zatímco ta zahrnuje kompletní komunitní simulaci. Díky tomu má každá postava jednat na základě své svobodné vůle, díky čemuž můžeme i my zažít nečekané události, ale také pocítit různé emoce. Celkově k tématu hry vývojáři přidávají heslo „sám o sobě je život darem a každá cesta má svůj vlastní smysl“. Poetické.

inZOI každopádně není ničím novým a o projektu se již nějakou dobu ví, přičemž vývojáři často informovali o svých pokrocích a ukazovali hru v rozpracované fázi. Jak už však bylo zmíněno, konečně bude možné ji i trochu okusit díky editoru postav inZOI: Character Studio, jímž chtějí vývojáři hráčům a fanouškům poděkovat za dosavadní přízeň a zpětnou vazbu. V editoru si budeme moci vyzkoušet tvorbu své vlastní postavy, zde nazývané Zoi, a celou řadu prvků, jež hra nabízí a nabídne. K dispozici nám má být přes 250 možností úprav včetně jména, věku, typu postavy, tváře nebo oblečení, doplňků a nehtů, ale také samozřejmě vlasů, jejichž úprava má nabídnout téměř nekonečnou škálu barev díky nástroji Color Picker.

Díky funkci AI textur je možné dodat oblečení jedinečný vzor a pro svého nebo svou Zoi lze pomocí iPhonu a funkce rozpoznávání obličeje i speciálně upravit výraz. Nechybí samozřejmě ani fotorežim s možnosti nastavení pozadí, osvětlení a pózování, abychom mohli své výtvory zachytit. Ty lze pak nahrát na platformu Canvas, což je herní sociální síť, a zároveň ohodnotit postavy ostatních hráčů.

inZOI: Character Studio bude dostupný na Steamu, v tuto chvíli ale jen dočasně. Zpřístupněn bude 21. srpna v 6:00 našeho času a bude možné jej využívat až do 26. srpna rovněž do 6:00. Na starší záběry ze hry celkově se můžete podívat například na videu níže z letošního května.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru