Další novinky z QuakeConu 2024

Další novinky z QuakeConu 2024

Podpora modů pro Doom Eternal. Nová kolekce Doom Anthology. A návrat Dooma pro SNES

Zdroj: id Software
9. 8. 2024

Aktuální QuakeCon 2024 nepřinesl jen nové verze Dooma I a II na obvyklé platformy. Došlo i na další novinky, na které se podíváme v tomto textu. Pokud vám v žilách koluje olej z motorové pily a snídáte v pekle, jste tu na správném místě.

Starého Dooma se týká ještě informace, že klasická verze pro SNES vyjde znovu v rozšířené verzi. Vydá ji společnost Limited Run Games a přinese čtyři epizody, vylepšení výkonu, nové možnosti ovládání nebo podporu funkce rumble. Cartridge dorazí na trh příští rok ve standardní a deluxe edici. Už ta základní ale láká kromě hry na speciální cartridge nebo plakát. Zaplatíte za ni 100 dolarů. Limitovaná deluxe edice za 200 dolarů navíc nabídne třeba číslovaný certifikát pravosti nebo sběratelskou kartičku.

Zdroj: Limited Run Games

Další novinka se týká hry Doom Eternal. Titul se po letech dočkal bez předchozích příslibů oficiální podpory modifikací. Autory k tomu prý inspirovalo to, co všechno dokázali fanoušci vytvořit bez oficiálních nástrojů a jejich podpory. Editor idStudio a mody jsou v tuto chvíli v betě a k dispozici jen na PC. Tvorba nových komunitních věcí a jejich použití by mělo být rázem o mnoho pohodlnější. Podrobnosti o tom, jak vše funguje najdete v příspěvku na oficiálním webu Slayers Club.

Zdroj: id Software

Série Doom se týká i další aktualita. Studio id Software oznámilo, že chystá kolekci nazvanou Doom Anthology. Bude obsahovat původního Dooma, Doom II, Doom 3, Doom 64, Dooma z roku 2016 i Doom Eternal v deluxe edici. Těšit se fanoušci mohou také na steelbook, ale hlavně na  repliku BFG. Doom Anthology vyjde 22. října a míří na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series i Switch. Prodává se za 80 dolarů.

Zdroj: id Software

Nahlásit chybu v článku

2

Napsat komentář

Další články
Nahoru