Doom + Doom II, Bethesda Softworks, Doom a Doom II vyšly ve vylepšené verzi

Doom a Doom II vyšly ve vylepšené verzi

Vylepšení, rozšíření, mody, balík map i nové úrovně od id, Nightdive a MachineGames

Zdroj: Bethesda

Včera odstartoval Quakecon 2024 a hned na úvod jsme se dočkali ujištění, že Doom je věčný, a též potvrzení nedávných spekulací a na poslední chvíli i úniku o dalším vylepšení FPS klasik. A je tomu tak, speciální kompilace Doom + Doom II je skutečností a s oznámením byla rovnou i vydána. Pro dosavadní majitele alespoň jednoho dílu to znamená bezplatný upgrade, pro všechny pak celou řadu vylepšení, vychytávek a nového obsahu, všechno hezky pohromadě v jednom. Nová vylepšená verze je dostupná pro PC skrze Steam, Epic a GOG, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch.

Kompilaci dvou legendárních stříleček společně s id Software připravili vývojáři z Nightdive Studios, kteří takto přivedli na svět vylepšený Quake, za pomoci vlastního enginu Kex, ovšem do vývoje se zapojilo i studio MachineGames. Někteří vývojáři z těchto tří studií spojili své síly a vytvořili zbrusu novou epizodu pro jednoho hráče nazvanou Legacy of Rust. Součástí kompilace jsou samozřejmě hry Doom a Doom II, dále datadisk Master Levels for Doom II, rozšíření No Rest for the Living, TNT: Evilution a The Plutonia Experiment a Romerovo rozšíření Sigil. Zahrnut je též balík map pro deathmatch obsahující 25 nových map, čímž celkový počet nyní činí 43 map. A sečteme-li mapy napříč všemi hrami a obsaženými kapitolami, dostaneme se na číslo 183, což dokáže zabavit poměrně na dlouho.

„Tato definitivní vylepšená verze je naším dosud největším počinem s online multiplatformním deathmatchem a kooperací až pro 16 hráčů, podporou publikovaných komunitních singleplayerových modů  (s prohlížečem modů ve hře), optimalizovaným vykreslováním, nastavením přístupnosti, volitelným moderním soundtrackem IDKFA od Andrewa Hulshulta (včetně zbrusu nových nahrávek pro Doom II), který si můžete vybrat vedle původního MIDI soundtracku…“ vypočítávají vývojáři v oznámení, přičemž na PC, PlayStationu 5 a Xbox Series si budou moci hráči vychutnat hru až v rozlišení 4K a se 120 fps. Vylepšení se pak dočkaly různé vizuální prvky i ovládání na klávesnici a myši a podpora ovladačů.

Na všech platformách je k dispozici split-screen multiplayer pro čtyři hráče, na PC a Xbox Series dokonce pro osm hráčů. Samozřejmostí je pak klasický online multiplayer, který klasický podporuje i LAN. Při hraní s přáteli se navíc není nutné ohlížet na platformu, jelikož je napříč všemi podporován crossplay. A pokud by vás zajímalo něco z historie, k dispozici je též id Vault, který nabídne prohlídku počátky vývoje obou her a seznámí vás s ranými verzemi obsahu nebo jejími návrhy.

Pokud dosud nevlastníte žádnou z her a nemáte tedy nárok na Doom + Doom II, vyjde vás na příjemných 10 eur nebo 210 korun na Epicu, 249 korun na Microsoft Store nebo 252 korun na PlayStation Store, případně kompilaci naleznete i v nabídce Game Passu.

Zdroj: Bethesda

Nahlásit chybu v článku

10

Napsat komentář

Další články
Nahoru