Redakce Game Informeru se chtěla rozloučit. GameStop byl proti

Redakce Game Informeru se loučila. GameStop byl proti

Na Twitteru se objevil vzkaz od autorů. Majitel časopisu jej vymazal a s ním i celý účet

Zdroj: koláž/Vortex
6. 8. 2024

Sám o sobě smutný konec časopisu Game Informer dostal dodatečně hodně hořkou pachuť. Už při oznámení se řešilo, že původní vzkaz nepsal nikdo z redakce. A tak se někdo z původního týmu rozhodl v pondělí na sociálních sítích rozloučit ještě jednou. V příspěvku na Twitteru stálo, že si magazín zaslouží skutečné rozloučení, které napíše někdo z redakce.

Konec magazínu měl autorům zlomit srdce, ale věří, že mu dali všechno. Příspěvěk končí slovy šéfredaktora Matta Millera: „Be well. Play well.“ A kromě textu tweet obsahuje i dva obrázky se seznamem lidí, kteří redakci tvořili a přišli o práci.

Zdroj: repro GameSpot

Tahle iniciativa ale zřejmě GameStopu, který vlastní Game Informer, neudělala vůbec radost. Záhy po vydání tweetu zmizela nejen samotná zpráva, ale i celý účet na Twitteru, který už neexistuje. Samozřejmě existují ale screenshoty původního příspěvku.

Zdroj: repro Vortex

Na konto spekulací, že původní oznámení napsala umělá inteligence, nebo tak minimálně působilo, novinář Jason Schreier z Bloombergu požádal ChatGPT, aby mu podobnou zprávu zformuloval. Na Twitteru pak zveřejnil, že má text skutečně podobnou strukturu. Nejde samozřejmě o žádný důkaz. Není potvrzené, že GameStop využil AI k napsání vzkazu.

Konec Game Informeru byl oznámen v pátek 2. srpna po 33 letech existence časopisu. Redakce se informaci dozvěděla těsně předtím a všichni členové byli propuštěni. Na webu Game Informeru stále svítí jen původní vzkaz a není možné se dostat k žádnému jinému obsahu z archivu. Jako by web a jeho články v podstatě přestaly existovat.

Nahlásit chybu v článku

2

Napsat komentář

Další články
Nahoru