Gnomer, Team Ruby, Český roguelike Gnomer z vás učiní hrdinného rytíře

Český roguelike Gnomer z vás učiní hrdinného rytíře

Hordy gnómů musí být pokoseny a poraženy, zuřící konflikt si žádá schopného bojovníka

Zdroj: Team Ruby
Název: Gnomer Vývojář: Vydavatel: Platformy: Žánr:

Gnómové a rytíři mezi sebou mají nehezký konflikt a právě v jeho středu i střetu se ocitneme v nové české hře nazvané Gnomer. Na té pracuje začínající studio Team Ruby, pro které jde zároveň o první takovýto projekt. Ujmeme se v ní role hrdinného rytíře, jehož posláním je probojovávat se 2D pixelovaným světem a hordami nepřátel, kosit jednoho gnóma za druhým a postupně se vypracovávat a budovat pevnost. Gnómové nemají mít šanci! Koneckonců se můžete sami podívat, jak se snaží gnómové v prvním gameplaye teaseru vzdorovat statečnému hrdinovi.

Vývojáři svůj první počin popisují jako akční roguelike záležitost, která „šimrá tu správnou část mozku“. Mrtvý gnóm je dobrý gnóm, ovšem postupem hrou se stávají stále nebezpečnějšími. Za vydělané peníze je proto možné vylepšovat svého hrdinu a dopřát mu například více zdraví či jiných statistik, ale také pořídit zbrusu novou a lepší výbavu. Můžeme se stát paladinem a v boji na blízko se ohánět pěkně mečem, ovšem i boj na dálku může být cesta díky lukům či kuším. Důležitým prvkem jsou každopádně budovy a věže, které jsou náhodně rozmístěné po světě a postupem hrou se s nimi budeme setkávat. Po jejich zakoupení nás nezaskočí ani náhlá smrt, jelikož ty nám zůstanou i v případě skonu a putováním od začátku. Díky tomu všemu lze s gnómy bojovat ještě efektivněji.

Hra původně vznikla v rámci game jamu a byla přihlášena do Džem@FIT P2023, ještě předtím v rámci jiného vytvořili i hru Succer, kterou lze též najít na itch.io Team Ruby. Gnomer nicméně nezůstal jen u gamejamového projektu. Plná hra by měla vyjít ještě letos a už nyní má profil na Steamu.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru