branding
Sonic by se mohl v budoucnu dočkat velkého RPG

Sonic by se mohl v budoucnu dočkat velkého RPG

Přeje si to ředitel Sonic Teamu Takaši Jizuka. Konkrétní plány ale zatím bohužel nemá

Zdroj: Sega
11. 7. 2024

Synonymem Sonica je rychlost, se kterou si patrně většina hráčů spojí divoké 2D plošinovky z devadesátých let minulého století. Postupem času a narůstajícími možnostmi technologií ale světoznámý modrý ježek nahlédnul i do jiných žánrů, jako jsou závody, sportovní hry, arkádovky nebo třeba výukové hry. Jen opatrně však Sonic vstoupil do žánru RPG – jediným smysluplným zástupcem je Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood z roku 2008 pro Nintendo DS – vývojáři ze Sonic Teamu se s tím ale očividně nechtějí spokojit. Podle nového rozhovoru s ředitelem zmíněného týmu Takašim Jizukou vyšlo najevo, že on sám by si plnohodnotné velké RPG se Sonicem moc přál, ačkoliv druhým dechem doplnil, že žádný konkrétní titul není na stole.

Rozhovor vedli redaktoři Good Vibes Gaming (přes VGC) a týkal se primárně chystané hry Sonic X Shadow Generations, smyslu hry pro hráče, kteří znají původní Sonic Generations, dále o postavě Shadow, ale i technických aspektech, jako je příslib 60 fps namísto 30 fps v původní hře z roku 2011. Jizuka například potvrdil, že vývojáři rozhodně nechtějí změnit vyznění hry, takže veteráni se budou cítit jako doma, ale zároveň před ně nová hra předloží výzvu, kterou bude zábavné zdolávat. Současně s tím prý bude napínavé sledovat porovnávání schopností Sonica a Shadow, stejně jako odlišné atmosféry kolem nich. Jizuke také přiznal, že on sám postavu Shadow miluje a vždy by ji volil před Sonicem.

V závěru rozhovoru se nicméně téma posunulo k přemýšlení nad tím, kam by se mohl Sonic vydat v dalších titulech, a právě na tomto místě Jizuke uvedl, že by rád vyzkoušel RPG. Osobně má tento režim rád, samotného zaráží, že v uplynulých 30 letech nepřinesli žádné velké RPG se Sonicem, a rád by to ještě před odchodem na odpočinek změnil. Stále ale Jizuke mluví o potenciálním RPG jako o snu, který se nemusí splnit a hlavně – jak už zaznělo v úvodu – žádné aktivní plány v tuto chvíli neexistují. Stále tak platí, že nejbližší hrou s modrým, ale i černým ježkem bude Sonic X Shadow Generations, kterré je naplánované na 25. října letošního roku pro PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a Switch.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru