branding
PlayStation Stars už znovu funguje v Evropě

PlayStation Stars už znovu funguje v Evropě

Věrnostní program Sony, který byl odstaven bez vysvětlení, vám už znovu může dělat radost

Zdroj: Sony
9. 7. 2024

Na začátku července se z podivného měsíčního výpadku začal znovu probouzet věrnostní program Sony určený hráčům – PlayStation Stars. Ačkoliv japonská společnost před více než měsícem netajila, že jsou se službou určité problémy, nepřidala žádné vysvětlení ani komentář k tomu, proč program nefunguje. Další aktualizací byla až zpráva ze 2. července, že PlayStation Stars začíná být dostupný v některých asijských zemích s tím, že spuštění v dalších regionech bude postupné. A po týdnu můžeme doplnit, že program PS Stars je už znovu dostupný Austrálii a hlavně v Evropě, které tak předběhly Severní Ameriku, kde je služba stále offline.

Informace ani v tomto případě ale bohužel nepřichází přímo od Sony, která na oficiálních stránkách PS Stars jen opakuje týden starou informaci o spouštění v naplánovaných úsecích dle regionů. Sony rovněž na tomto místě děkuje za trpělivost a těší se, až se hráči znovu připojí, vědět si o tom ale museli dát sami. Například na Redditu se v průběhu noci z pondělí na úterý začaly objevovat zprávy z Velké Británie, že je program dostupný a postupně se přidali i někteří hráči z Německa nebo zmíněné Austrálie. Diskutující nicméně neustále zmiňují svou žádost o kompenzaci za ušlou možnost získat další body v době, kdy byl program nefunkční, ale s přihlédnutím k (ne)komunikaci Sony v tomto ohledu zatím asi nelze očekávat, že by k jakékoliv náhradě došlo.

Nic samozřejmě není podloženo jakoukoliv nutností ze strany provozovatele programu, minimálně vysvětlení, co se vlastně stalo, případně proč byla služba odstavena, by si hráči v rámci zachování pozitivního veřejného obrazu zřejmě zasloužili. Uvidíme tedy, jak se po vyřešení problému a opětovném spuštění ve všech regionech Sony zachová.

Nahlásit chybu v článku

7

Napsat komentář

Další články
Nahoru