Ukázal se Iron Man zrušený před víc než 20 lety

Ukázal se Iron Man zrušený před víc než 20 lety

Podívejte se, jak mohl vypadat Iron Man pro PC, PS2 a Xbox z roku 2003

Zdroj: GenePool Software/Kevin Edwards
6. 7. 2024

Bývalý herní vývojář Kevin Edwards zveřejnil na svém Twitteru zajímavé informace o zrušené hře The Invincible Iron Man. Na tomto projektu sám pracoval ve studiu GenePool Software poté, co tým v roce 2003 vydal jinou licencovanou komiksovou akci X2: Wolverine’s Revenge. Edwards ukázal několik screenshotů a dokonce také videa. Podle něj je to poprvé, co tyto materiály může veřejnost spatřit.

Tým podle něj na hře pracoval asi pět až šest měsíců s tehdy úplně novým enginem pro PC, Xbox a PS2. Edwards našel ve svých věcech build pro Xbox z 15. října 2003, což je podle něj asi nejnovější existující verze, kterou je možné spustit také v emulátoru.

Nakonec ale Activision projekt odpískal. Přesný důvod prý Edwards nezná, ale mohlo to podle něj souviset se zpožděním filmu. Nemusí tím ale myslet populární snímek s Robertem Downeym Jr., který nakonec dorazil do kin v roce 2008. Tady je situace poněkud nejasná. Když byl vývoj zrušen, nakonec tomu padlo za oběť celé studio, které skončilo v roce 2004. Nemělo totiž jinou zakázku a ani předchozí titul X2: Wolverine’s Revenge nezajistil autorům potřebný kapitál.

I když nově zveřejněné materiály jsou skutečně čerstvé, není to úplně poprvé, co se na internetu píše o Iron Manovi od studia GenePool Software. Už v minulosti se k nám pár drobných střípků dostalo. Dozvěděli jsme se například, že se ve hře měla objevit Black Widow a jako padouch by tu vystupoval Ghost.

Na internet se už dřív dostalo rovněž několik artworků, které si můžete prohlédnout níže.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru