branding
Embracer měl zrušit také pokračování Red Faction

Embracer měl zrušit také pokračování Red Faction

Na další hře z této série pracovali ještě loni na podzim vývojáři z německého studia Fishlabs

Zdroj: JC Jongwon Park
23. 6. 2024

O údajném pokračování akční sci-fi série Red Faction jsme naposledy psali loni v prosinci. Na internetu se objevily obrázky, které ve svém portfoliu je na webu ArtStation zveřejnil výtvarník JC Jongwon Park pracující jako senior concept artist ve společnosti Deep Silver. Mělo se jednat o Red Faction: Uprising a všeobecně se mělo za to, že titul už není ve vývoji a byl zrušený.

Titul se mohl odehrávat sto let po událostech Guerrilly

Magazin Rock Paper Shotgun teď přinesl ve vlastním exkluzivním článku další informace o zrušeném pokračování Red Faction: Guerrilla. Mohlo by se ale jednat o jiný projekt. Několik bývalých vývojářů německého studia Fishlabs tvrdí, že mezi zrušenými projekty tohoto týmu, o nichž už jsme rovněž psali, byl právě i další Red Faction. Na hře totiž nepracovali její původní autoři ze studia Volition.

Titul se mohl odehrávat sto let po událostech Guerrilly a narazili bychom v něm na známé i nové lokace. Svět měl být barevnější, protože bychom viděli více teraformovaný Mars. Hlavní hrdinkou měla být žena, která by znovu vedla místní hnutí odporu. Autoři chtěli zdůraznit to nejlepší, co udělal díl s podtitulem Guerrilla, a naopak se vyhnout chybám Armageddonu.

Velká část zaměstnanců byla propuštěna a i když samotné studio přežilo, Fishlabs se v důsledku úspor stal podpůrný tým.

Ačkoli se mělo jednat o takzvaný bezpečný projekt, tým se chtěl inspirovat také immersive simy, nabídnout různé příležitosti a způsoby plnění misí, reaktivní prostředí a dynamické dialogy. Návrh se měl vydavateli nejprve líbit. To bylo ještě loni na podzim. Pak ale Embracer zasáhly finanční potíže a Fishlabs se stali jednou z obětí restrukturalizace. Velká část zaměstnanců byla propuštěna a i když samotné studio přežilo, Fishlabs se v důsledku úspor stal podpůrný tým.

Kromě Red Faction studio Fishlabs nabízelo i novou hru podle Pána prstenů, ale nápad se nedostal moc daleko a nikdy se na něm ve skutečnosti nezačalo pořádně pracovat.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru