branding
Redfall, Xbox Game Studios, Bethesda vrací peníze za Redfall v edici Bite Back

Bethesda vrací peníze za Redfall v edici Bite Back

Původně měli hráči dostat adekvátní kompenzaci. Nakonec to bude to nejsnazší

Zdroj: Bethesda
20. 6. 2024
Název: Redfall Vývojář: Vydavatel: Platformy: , Datum vydání: 2. 5. 2023

Přesně 415 dní trvalo lidem z Bethesdy, než se vypořádali s hráči, kteří si akci Redfall pořídili v edici Bite Back. Kupovali ji za 30 eur s nadějí, že budou moci po vydání hrát za další dvě postavy, případně si výbavu obohatí novými skiny a oblečením. Jen málo z toho ale nakonec byli vývojáři schopní doručit a zejména nad novými hrdiny se v uplynulých měsících silně pochybovalo. Ránu pak dostali hráči v momentě, kdy Bethesda oznámila konec Arkane Austin, zároveň také ukončení podpory Redfallu, což znamenalo zrušení všech dosud nenaplněných slibů, a vše okomentovala jen strohou poznámkou, že majitelé zmíněné edice budou adekvátním způsobem odškodněni. Informace, jak odškodnění proběhne, přišla ale až v průběhu noci na čtvrtek a výsledkem je to, co patrně očekával každý – Bethesda bude za edici Bite Back vracet peníze.

Na proces vracení peněz upozornil magazín Windows Central, který obdržel několik zpráv od hráčů, kteří ve svých mailových schránkách našli e-mail od zákaznické podpory Bethesdy. Stálo v něm, že došlo na automaticky „refund“ v plné výši edice Bite Back bez nutnosti cokoliv dalšího dělat. Týká se to samozřejmě jen digitálních verzí her, bez ohledu na to, zda šlo o verzi pro Xbox nebo PC, podle Windows Central má ale být zákaznická linka schopná vyřešit vrácení peněz i za fyzickou kopii. To magazínu potvrdil jeden z hráčů, který už byl schopný rychlým procesem projít a své peníze získat zpět.

Žádný další komentář k celé situaci zatím Microsoft či Bethesda neposkytly, je ale pravděpodobné, že po rozšíření zprávy oficiální poznámka například ve formě vzkazu na sociálních sítích dorazí. Zbývá jen zopakovat, že ačkoliv studio, které Redfall vytvořilo, už neexistuje a hra se do budoucna již nerozroste o žádný nový obsah, nakonec obdržela vytoužený offline patch a zároveň Microsoft potvrdil, že servery pro online hru poběží i nadále. Jak dlouho, to není v tuto chvíli známé, s ohledem na zmíněný patch to už ale ve skutečnosti nemusí trvat příliš dlouho. Jen pro názornost, na Steamu hraje Redfall v době psaní této zprávy pouhých 15 hráčů a situace na jiných platformách patrně nebude výrazně jinačí. Jistě, všemu do určité míry pomáhá Game Pass, ale hra už je považována za chodící mrtvolu. Bohužel.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru