Zrušený survival od Blizzardu byl ve vývoji 6 let

Zrušený survival od Blizzardu byl ve vývoji 6 let

Dokončení bylo stále vzdálené několik let a autoři se potýkali s technickými problémy

Zdroj: Blizzard
26. 1. 2024

Už včera jsme psali, že společnost Blizzard v souvislosti s velkým propouštěním v Microsoftu opouští dosavadní prezident Mike Ybarra a jeden z úplně původních spoluzakladatelů a šéf designérů Allen Adham. Zrušena byla také dříve oznámená, ale blíže nepředstavená survival hra, jejíž vývoj vedl někdejší šéf Far Cry Dan Hay. Část vývojářů tohoto survivalu měla být přesunuta k jiným projektům.

Teď jsme se o tomto titulu dozvěděli víc podrobností. Přišel s nimi novinář Jason Schreier na Bloombergu. Hra s kódovým označením Odyssey byla ve vývoji šest let a pracovalo na ní víc než sto lidí. Byla zasazena do nového světa a na jejím počátku v roce 2017 stál veterán Blizzardu Craig Amai. Survival titul měl být inspirovaný hrami jako Rust nebo Minecraft a oficiálně byl oznámen v roce 2022, i když jsme se o něm v podstatě nic nedozvěděli.

Projekt měl ale podle Schreiera technické problémy zejména ohledně enginu. Původní prototyp vznikl na Unreal Enginu od Epic Games, ale pak se vedení rozhodlo přesedlat na vlastní technologii, protože panovaly obavy, zda Unreal zvládne velké množství lidí na velkých mapách. Zvolen byl interní engine Synapse, který byl původně vyvinut pro potřeby mobilních her a měl se používat v různých titulech. Vedlo to prý ale jen k dalším potížím. Část vývojářů dokonce doufala, že se po akvizici Microsoftem budou moci zase vrátit k Unreal Enginu.

Navzdory překážkám vývoj pokračoval a Odyssey mělo být podle lidí, kteří jej vyzkoušeli, docela zábavné a mělo mít potenciál. Do dokončení by ale údajně stále zbývaly celé roky. V jednu chvíli Blizzard uvažoval o rozšíření týmu na stovky lidí, aby hru stihl vydat v roce 2026. I to se ale zdálo příliš optimistické. Nakonec byl titul úplně zrušen a s ním přišla o práci i část zaměstnanců.

Nahlásit chybu v článku

4

Napsat komentář

Další články
Nahoru