branding
Na konzole míří retro horor Alisa

Na konzole míří retro horor Alisa

Inspirovaný je klasikami z PlayStationu 1 a Nintenda 64. Na PC má skvělé hodnocení

Zdroj: Casper Croes
15. 1. 2024

Pokud si potrpíte na horory ze staré školy, mám tu něco přesně pro vás. Na konzole míří strašidelná retro adventura Alisa, která je stylizovaná jako něco, co klidně mohlo vyjít v polovině devadesátých let. Alisa dorazí na PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One a Switch 6. února s podtitulem Developer’s Cut, který už naznačuje, že nejde tak docela o premiéru. Originál vyšel na PC už v roce 2021 a na Steamu jej chválí úctyhodných 91 procent hráčů. Dokonce si tu můžete vyzkoušet bezplatné demo.

Alisa záměrně připomíná low-poly horory z PS1 a Nintenda 64. Využívá předrenderovaná pozadí a pyšní se ohromujícím rozlišení 480p. Samozřejmostí jsou statické kamery, ale můžete si vybrat mezi moderním ovládáním a klasickým à la tank. Hlavní hrdinka je uvězněna v bizarním viktoriánském sídle a po krku jí jdou všemožné stvůry včetně přerostlých mechanických panenek. Vydavatel slibuje velký výběr zbraní i nepřátel. Tahle nostalgická jízda má navíc nabídnout i bizarní smysl pro humor.

Hru pohání engine Unity. Verze Developer’s Cut přirozeně nabízí všechna dřívější vylepšení a obsah, který dorazil do PC verze. Titul má na svědomí nezávislí vývojář Casper Croes a konzolovou verzi posílá do světa společnost Top Hat Studios. Pokud vás Alisa zaujala, mohl by vás z portfolia vydavatele líbit ještě jeden chystaný titul. Labyrinth Of The Demon King je first person survival horor zasazený do světa, který je inspirovaný feudálním Japonskem. Budeme tu řešit hádanky i bojovat. Podívejte se na trailer.

Nahlásit chybu v článku

Napsat komentář

Další články
Nahoru