branding
GTA V se mohlo dočkat až osmi DLC pro singleplayer

GTA V se mohlo dočkat až osmi DLC pro singleplayer

Naznačovat to mají už dříve uniklá data. Na internetu jsou i data z Bully 2 a GTA VI

Zdroj: Rockstar
26. 12. 2023

Ani v posledních dnech roku nekončí zprávy o únicích. Ačkoliv toho letos bylo opravdu hodně, aktuálně se hráči baví novými objevy, které vychází z loňského obřího úniku dat z Rockstaru. Ve světle reflektorů tehdy byla videa z rozpracovaného GTA VI, ještě před Vánoci jsme pak kauzu připomínali skrze umístění útočníka Arion Kurtaje do léčebny, a nyní se k celé záležitosti vracíme skrze GTA V. I data z této hry totiž měla loni uniknout, a to včetně zdrojového kódu, který se v těchto dnech s největší pravděpodobností dostal na internet. Díky tomu lze například podle magazínu Insider Gaming očekávat v dohledné době novou sadu cheatů, ale momentálně se asi nejvíc mluví o nepoužitém či vystřiženém obsahu, který zveřejněná data naznačují. I podle nich lze s poměrně značnou mírou pravděpodobnosti říct, že se GTA V mohlo dočkat až osmi příběhových rozšíření, ve skutečnosti ale nedošlo na žádné.

Zmíněný Insider Gaming připomíná, že vývojáři už v roce 2017 vysvětlili, proč příliš nepřemýšleli nad tím, že budou rozšiřovat singleplayerovou část GTA V. Za vším byl velký úspěch GTA Online a snaha kout železo, dokud bylo žhavé. Podotýkáme, že to bylo už před téměř šesti lety a minimálně ve smyslu stále velmi velkého zájmu o GTA Online to bylo dobré rozhodnutí. Hráči, kteří ale multiplayeru neholdují, teď mohou oplakávat osm přídavků, které mohly jejich zážitek obohatit. Data obsahují odkazy na několik balíčků, ale také na potenciálně větší rozšíření, skrze které jsme se mohli pustit do podnikání nebo navštívit Liberty City. Balíček „Manhunt“ nebo DLC pojmenované „Agent Trevor“, pak naznačují potenciální crossover s akcí Manhunt, resp. možnost pustit se s Trevorem do detektivní práce. Samotné názvy ale mohou být zkratkou k chystanému obsahu a nikoliv jejich jednoslovným popisem. Přesto, vidina možnosti zahrát si v „Prologu“ události, které předcházely ději GTA V, zní hodně lákavě.

Není to však pouze GTA V, které se v rámci nově uniklých či opětovně prozkoumaných dat zmiňuje. Hráči například našli soubory týkající se Bully 2 – údajného pokračování školní akce, do které se mohli hráči ponořit už v roce 2006. Nejen zmínky, ale podle twitterového účtu Budzcario také dvojici obrázků z údajné cutscény – je na nich vidět tělocvična, resp. jedna ze tříd. Velmi chaoticky pak Budzcario odkazuje obrázky postav na zrušeného Agenta, zmiňuje i několik patrně zrušených projektů – například GTA: Tokyo či Midnight Club 5, a přidává i několik střípků z GTA VI. Pokud by vás to tedy zajímalo, Lucia by měla měřit 160 cm, zatímco Jason 185 cm, případně Lucia ráda poslouchá Pavarottiho nebo Duran Duran. Na konto Liberty City v GTA V pak dokonce přidává i porovnávací obrázek s původní verzí z GTA IV a uniklým screenshotem stejného místa vytvořeného v enginu GTA V.

Jak a zda vůbec tento únik ovlivní, co se děje aktuálně s GTA V, případně jakým směrem se bude ubírat GTA VI, není jasné. Dá se však předpokládat, že sami vývojáři už z loňského roku vědí, co přesně jim uniklo a jaké to pro ně může mít následky, takže se už patrně stihli připravit a nastavené procesy nijak ovlivněny nebudou. Faktem ovšem zůstává, že bez ohledu na mlhu, kterou kolem sebe Rockstar vypouští pokaždé, když se začne spekulovat o dřívějších, či zrušených projektech, si už mohou hráči skládat poměrně jasnou mozaiku. Je navíc jisté, že informace budou unikat v následujících dnech, což dokazuje mimo jiné aktivita Budzcaria a jeho skákání od tématu k tématu…

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru