branding
Nejhorší hry roku 2023 podle Metacriticu

Nejhorší hry roku 2023 podle Metacriticu

Najdete tu bohužel i jednu českou. Skull Island: Rise of Kong schází, ale má to důvod

Zdroj: koláž/Vortex
20. 12. 2023

Stejně jako v minulých letech i letos Metacritic vyhlásil nejhorší hry za uplynulých 12 měsíců. Zřejmě už žádnou jobovku do konce roku nečeká. Jde o kritiky nejhůře hodnocené tituly s nejnižší průměrnou známkou. Jako každý rok ale musíme připomenout také to, že jde spíš o ty nejhůře hodnocené z nejlepších, protože opravdu špatné hry se do výběru nikdy nedostanou. Nemají totiž dostatek recenzí, případně se vůbec nedostanou do hledáčku velkých médií. Ostatně dobrým důkazem je mimo jiné skutečnost, že některé z “nejhorších her” mají průměrné skóre okolo 50 procent, což není žádná katastrofa.

Proč tu nejsou King Kong a The Walking Dead?

Žebříček byl sestaven z her pro všechny platformy podle hodnocení k 18. prosinci. Z výběru byly vyřazeny tituly, které měly na Metacriticu méně než sedm recenzí na jedné platformě. To je ostatně důvod, proč tu nenajdete třeba Skull Island: Rise of Kong (Metacritic). Ten má sice na Metacriticu od kritiků průměrnou známku 23 procent, ale jen z pěti recenzí na PC. Jen dvě recenze pak byly na verzi pro Xbox Series a jedna na PS5. Stejně je na tom mimochodem i další hra od stejného vydavatele – společnosti GameMill Entertainment. The Walking Dead: Destinies (Metacritic) má průměrné hodnocení 29 procent na PS5 ze čtyř recenzí. Verze pro Xbox Series se dočkala jedné recenze, PC dvou a Switch také jen jedné.

Bohužel i letos se do nelichotivého žebříčku dostala jedna česká hra. Není to zdaleka poprvé. V roce 2022 se to stalo titulu The Last Oricru od studia GoldKnights a v roce 2020 se v žebříčku nejhůře hodnocených her podle Metacriticu objevila hra Street Power Soccer (Street Power Football) od brněnského studia Gamajun Games.

Důležité je nejen skóre, ale i platforma

Nejlepší z nejhorších je podle Metacriticu na 10. místě hra Gargoyles Remastered se 49 procenty, což je průměr z recenzí na Switchi. Stejně má na 9. místě Loop8: Summer of Gods na PS4 i Switchi. Na 8. místě jsou se 48 procenty Gangs of Sherwood pro PC. Sedmý je Hellboy: Web of Wyrd se 47 procenty na PS5. Na 6. místě se bohužel umístila česká akce Crime Boss: Rockay City se 43 procenty na PS5. Pátý je Testament: The Order of High-Human se 41 procenty na PC. Čtvrtý je Quantum Error se 40 procenty na PS5.

A jdeme na “stupně vítězů”. Třetí nejhůře hodnocenou hrou roku je Greyhill Incident se 38 procenty na PC. Druhý skončil Flashback 2 se 35 procenty na PC. A konečně první je The Lord of the Rings: Gollum se 34 procenty na PS5. Některé zmíněné tituly mají přitom průměrné známky z jiných platforem ještě nižší, ale recenze se tu opět nesešly v dostatečném minimálním počtu.

Velmi nízké průměrné známky letos na Metacriticu mají také hry jako Colossal Cave, Unholy, The Settlers: New Allies, Everybody 1-2-Switch! nebo Redfall. Obvykle lehce nad 50 procent.

Nejhorší hry roku 2023 podle Metacriticu

10. Gargoyles Remastered - 49 procent - Switch
9. Loop8: Summer of Gods - 49 procent - PS4 a Switch
8. Gangs of Sherwood - 48 procent - PC
7. Hellboy: Web of Wyrd - 47 procent - PS5
6. Crime Boss: Rockay City - 43 procent - PS5
5. Testament: The Order of High-Human - 41 procent - PC
4. Quantum Error - 40 procent - PS5
3. Greyhill Incident - 38 procent - PC
2. Flashback 2 - 35 procent - PC
1. The Lord of the Rings: Gollum - 34 procent - PS5

Nahlásit chybu v článku

3

Napsat komentář

Další články
Nahoru