branding
Omylem vyšel odložený remaster Turoka 3

Omylem vyšel odložený remaster Turoka 3

Nintendo hru vydalo navzdory plánům studia, to se omlouvá za chyby a chybějící opravy

Zdroj: Nightdive Studios
15. 11. 2023

Odborníci na vylepšování klasik ze studia Nightdive v létě oznámili remastery her Star Wars: Dark Forces z roku 1995 a Turok 3: Shadow of Oblivion z roku 2000, přičemž druhá zmíněná už tehdy obdržela i datum vydání 14. listopadu. Před pár dny ovšem vývojáři oznámili, že toto datum nestíhají, a proto vydání lehce posunuli až na konec listopadu. K velkému překvapení a zároveň i zmatení nakonec ovšem remasterovaný Turok 3 přece jen částečně vyšel. Nešlo však o záměr.

Remaster Turok 3: Shadow of Oblivion míří na platformy PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch a následuje již dříve remasterované díly, tedy Turok: Dinosaur Hunter (1997) v roce 2015 a pokračování Turok 2: Seeds of Evil (1998) v roce 2017. Zatímco musí po odkladu na 30. listopadu mnoho hráčů na remasterovanou trojku ještě čekat, na Nintendo Switch se v Evropě a Austrálii už vesele prodává a hraje. Důvodem je, že společnost Nintendo už nestihla na odložení hry a urgenci ze strany vývojářů zareagovat, a proto se na Nintendo eShopu objevila hra v těchto dvou regionech dle původního plánu. Kvůli tomu zatím tato verze trpí řadou chyb, na jejichž opravě se v tuto chvíli ještě pracuje, a postrádá některá vylepšení, na což vývojáři upozornili v prohlášení s omluvou. A současně zveřejnili seznam známých chyb, na než s největší pravděpodobností první hráči na Switchi narazí.

„V tuto chvíli je datum vydání Turoka 3 naplánováno na 30. listopadu pro všechny platformy kromě Nintenda v Evropě a Austrálii, kde jde o 14. listopad. To nebylo v plánu,“ uvádějí vývojáři. „Spolupracovali jsme s týmem Nintendo of Europe na změně data vydání, aby byly zahrnuty nejnovější patche, ale bohužel se naše plány dovolených neshodovaly,“ vysvětlili a poté se již vrhli na výčet některých chyb, mezi něž patří například pád hry, když se hráč pokusí dostat do menu, zatímco v úvodní sekvenci vybírá postavu. Tyto chyby byly nicméně již opraveny v jednom z patchů, který však stále u Nintenda prochází certifikací, tudíž na něj budou muset hráči v Evropě a Austrálii ještě počkat. Nightdive uvádí, že netuší, kdy k tomu dojde, ale odhadují, že by mohl patch dorazit v polovině prosince, což by ovšem znamenalo o dva týdny později, než kdy vyjde správná verze ve zbytku světa a na ostatní platformy. Tam by však již nemělo dojít k žádným problémům.

Nahlásit chybu v článku

1

Napsat komentář

Další články
Nahoru